Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cissus digitata - cukr na rostlině?

Od: binka* odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny milovníky květin. Poraďte mi, prosím. Koupila jsem si Cissus digitata, za nějaký čas jsem si všimla, že na spodní straně listů / hlavně posledních přírůstků / se objevilo cosi, vypadá to jako cukr. V prstech to jde rozmáčknout, ale když všechno sundám, za pár dní je to tam znovu. Jinak kytka neschne, neuvadá, nežloutne, žádného škůdce jsem na ní nenašla... Setkal jste se s tím někdo? Děkuji.
Cissus digitata - cukr na rostlině?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vypadá to na vajíčka molice...
binka*
hodnocení

Díky za rady. Podle chytré knížky to opravdu vypadá na vajíčka molice, jen je mi divné, že jsem tam žádné nenašla! A hlavně v těsné blízkosti jsou další kytky /šeflera,scindapsus,filodendron,monstery,dracena / , ale tento "cukr" je pouze na cisusu. To jsem z toho jelen... Každopádně díky za rady, dnes jsem to opět sundala,tak uvidíme...
On to také cukr není - tato rostlina patří do žumenů a ty tuto vlastnost opravdu nemají...
ukulele*
Aha, myslel jsem, že když to nazývá cukrem, že to je i sladké , ale teď se to vysvětlilo ...
binka*
hodnocení

Napsala jsem, že to"vypadá jako cukr", měla jsem to snad ochutnat?! *smich* Každopádně po poslední očistě se to zatím neobjevilo, tak napjatě čekám... a dám vědět. Díky

ukulele*
hodnocení

0x
ahoj, buď to budou vajíčka škůdců, ale také by to mohla být zaschlá jakási sladká šťáva, kterou tato liána láká na sebe hmyz, pro lepší opylení, či snad roznášení semen?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]