Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stalo s dracénou?

Od: jarat odpovědí: 7 změna:

Netušíte, co se mohlo stát s touto dracénou? Dva roky pěkně rostla a zelenala se a najednou takřka ze dne na den začala hnědnout. Dá se s ní ještě něco dělat?

Co se stalo s dracénou?
Co se stalo s dracénou? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Take mi jedna zasla, myslim ze to bylo nedostatkem zalivky. Vypada to, ze ji mate nekde vysoko, mozna je tam moc horko.

hodnocení

0x

O několik dracén jsem takto, bez vysvětlení, přišla. Povídala jsem si o tom s několika kamarádkama a i s rodinou a všichni mají takovouto zkušenost. Takže to dělávám tak, že zelené vršky sestřihnu kousek pod listy a dám do skleniček s vodou zakořenit. Ten, v postatě klacek, v květináči, někdy obrazí a někdy také ne. Ty ve skleničce, pustily kořínky vždycky.

hodnocení

0x

Dracenu pořádně prohlédněte.Možná ji napadl nějaký škůdce.Vyndejte z květináče,prohlédněte kořeny.Mohou být i promáčené vysokou zálivkou,nebo naopak,málo zaléváte.Mám několik Dracen a to dlouhá léta.Všechny jsou krásné a v pořádku.Zalévám cca jednou týdně a velmi málo.Někde je u Vás zakopaný pejsek,tak ho vykopejte ;)

A mají také rády postřik,ovlahy listů.Přesaďte ji,bude dobrá.Pokud tam škůdce je,kupte v květinářství postřik,floristka Vám mileráda poradí.

hodnocení

0x

Případá mi, že jí uhnívají kořínky, že je přelitá. O když podobně vypadá, když ji dlouho nezaliji, ale pak jsou listy takové seschlé a odpadávají, ona nesnáší silnější zálivku,

jarat
hodnocení

Mám ji tedy nyní třeba měsíc nezalévat? Ty hnědé listy je asi třeba sundat že?

jestli je zemina hodne nacucaná, tak bych ji vyndala z kvetináče, odspodu kus hlíny odrolila a doplnila suchou zeminou...

hodne mi pršelo na muškát, voda neodtékala, tak jsem ho takhle zachránila.

Dracena nechce čistou zeminu *stop*

Musíte ji smíchat s rašelinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]