Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to jedlé žampiony?

Od: hankas® odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer.

Jsou to jedlé žampiony? Rostou na zahradě u lesa v trávě.

Děkuji za odpověď.

Jsou to jedlé žampiony?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekl bych Pečárka polní. Jedlá.

hodnocení

0x

I podle mě jsou to jedlé žampiony. Čichněte k nim. Jestli cítíte sladkou vůni anýzu, je to v pořádku.

hodnocení

Mě to voní jako žampiony :)

No však jo :) kdyby to přitouchalo inkoustem, budou to žampiony zápašné. Ty mohou způsobit žaludeční potíže. Byť jsem jich jednou při své bezuzdné žravosti smažených snědla mísu (natruc, manžel se vzepřel, že smrdí a měl pravdu), nic mi nebylo.

isteron
hodnocení

0x

Žampiony to nie sú, tie majú hrubšiu a kratšiu stonku.

hodnocení

Ale jsou , žampiony polní a moc dobré :)

Jsou to žampiony. Ten žampion zápašný o kterém byla řeč (jako jediný nejedlý) smrdí jako nemocniční dezinfekce. To člověk se zdravým nosem nemůže zaměnit.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tak tohle samý vyrostlo u sousedů na místě po bývalém foliáku z loňska. Taky už byly takhle rozevřený a hoši neměli odvahu do nich jít. Tak jsem jim to sklidil a přinesl domů. Hned z toho udělali smaženici a musel jsem si vzít. To jsem na tom hezky vydělal. Nemusel jsem šámat nikde po lese, houby jsem pozbíral bez hledání a ještě z nich byla dobrá bašta. Píšu, žiju. Ti poserové si nevzali ani lžíci na ochutnání. Letos zatím moc nerostou. Možná že zase později.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma žampion zápašný

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]