Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká květina přežije pod zářivkovým světlem

Od: ra odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěl bych poradit, zda jsou nějaké květiny, které snesou pouze osvětlení ze zářivky a to ještě pouze 8-9 hodin max. předem děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak potom doporučuji umístit do místnosti malou fontánku se zurčící vodou, živel voda bude v tom prostoru přínosem a dále fotografie rostlin a kvétin po stenách...:)

sebod*

Tak dneska se dá koupit plno třeba právě kvetoucích rostlin za cca 40,- Kč. Takže bych si koupila tu. Vydrží Vám v těch Vašich podmínkách cca měsíc - prostě do odkvetu a potom jí vyhodíte a koupíte novou.

72mona3*
hodnocení

2x
A já bych z toho udělala zábavu. Pořídila bych si malou tenuru ( již zmiňovaný tchýnin jazyk) a vždy na víkand si ji brala domů. Samozřejmě, pokud do práce jezdíte na kole či v hromadné dopravě, tak asi ne.
Inspirace: Leon (Jean Reno) a jeho kytka. ;)
Jinak opravdu jen umělé či tzv. jednorázovky v květináči - po odkvětu vyhodit. M.

cesmina*
hodnocení

1x

A jak to je o víkendu? To je tam tma 24 hodin po oba dva dny? A co dovolená? To si myslím ,že přežijou jen umělé květiny.Dělají se už i celkem kvalitní. Ale zkuste ten tchýnin jazyk a uvidíte.

V tomto případě podle mne nepřežije žádná rostlina.

ra
hodnocení

pravda na víkend sem úúúplně zapomněl.

Tož asi se nedá svítit. Budu se muset s touto myšlenkou rozloučit.

hodnocení

0x

mám dobrou zkušenost se sindapsus a pak ještě tzv, tchýnin jazyk, nekdy místo pokojovky používám v techto podmínkách rostlinu agave-její malé odnože, které vydrží hodně...

sebod*
18.07.16 09:53

konopí

Přidávávám se k "Sebodce." Konopí,jedině to přežije.Stejně se ptáte kvůli tomu :-D

ra
hodnocení

:) usměvné, ale opravdu to mě nezjímá, mám kancelář v podzemních prostorách, kde neni ani jedno okno a svítí se zde pouze v pracovní době zářivkama, tak bych si to tu rád trochu zůtulnil ;)

hahanaj*
hodnocení

0x

kupte v tom případě umělé - dnes už dělají pěkné, že se ani nerozeznají od živých

ty vám vydrží

balzerka
hodnocení

0x

Zamioculcas. A bacha, je dost velkej. Vypadá dekorativně. Jen nepřelít, naopak nechat občas proschnout a nemá rád přesazování, je mu líp, když se tísní v květináči.

ria*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že pěstuji emerzně akvarijní rostliny v terárku pouze z umělého světla, myslím, že poměrně dost rostlin se dá pěstovat na zářivkách, skoro bych řekla, že všechny, jen jde o to, jaké ta či ona rostlina potřebuje spektrum a kolik světla.. Klasické zářivky ale určitě nebudou stačit a chtělo by rostlinu přisvěcovat nějakým osvětlením poblíž rostliny. Můžete zkusit vytvořit mini paludárium, nebo terárium jen s rostlinami, masožravkami..

:)

img1.etsystatic.com/...

balzerka
hodnocení

0x

Zamioculcas. Nádherně dekorativní ve vysokých elegantních nádobách. Je to poměrně nová rostlina, velká kolem 60 cm, voskovité lesklé tmavozelené lichospeřené listy trčí jako u kapradin nebo palem . Má se zalévat opatrně a nechávat proschnout, nemá ráda přesazování, raději se tísní v malém květináči. Jakmile se přelívá, tak brzy začnou žloutnout ty nejmenší listy.

doplněno 24.09.16 19:38:

Často se tu řeší jedovatost. Tahle rostlina je jedovatá. Jinak dlouhodobé přelití způsobí, že hlíza, ze které roste, začne uhnívat. Pokud přesazujeme, tak do rašeliny. Jo, a samozřejmě má ráda světlo, ale zvládá stín recepcí a salonků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]