Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi zničilo macešky?

Od: jiskra® odpovědí: 17 změna:

Krásný den. Měla jsem dva truhlíky krásných minimacešek. Prospívaly náramně,rozrostly se a měly pestré syté barvy. Byli jsme týden na dovolené a při příjezdu šok! Macešky vypadaly uschlé,ale zemina byla vlhká,mám samozavlažovací truhlíky. Zajímavé je,že byly omotány tak jemnou pavučinkou,že jsem to ještě neviděla. Mohl to udělat nějaký pavouk? Foto zatím nemám. Děkuji.JISKRA

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Co svilušky?
doplněno 10.07.16 11:49: V těch pavučinkách by měly být malé drobné bílé potvůrky.
hodnocení

Nevím,nejsem tak zdatná zahradnice,pěstuji pouze na balkoně a poznám jen mšice *hi*. Svilušky poznám jak? Děkuji.

jiskro svilušky jsou takové potvůrky, které jsem ješte pouhým okem nevidela, ale nekdo se na podzim na zahrádce hrozne drbe a to delají svilusky

sebod*

maky. Tak to jsem nikdy o sviluškách neslyšela. Nepleteš si to se sametkami?

hodnocení

Děkuji za názory,takže je mám vyhodit,bála jsem se,aby mě nekousl nějaký pavouk:). Už 20 let pěstuju balkonovky,měla jsem všechny možné druhy. Vždy mi krásně rostly až do zámrazu,ale loni jsem vysadila nenáročné Afrikány a umořily mi je mšice. Nepomohla ani zálivka z tabáku a jiné babské rady. Teď zase tohle,tak nevím,kde je chyba. Mám tak ráda rozkvetlý balkon, ale nějak už ztrácím chuť a nadšení. Ještě mě napadá,koupila jsem si takové ty solární ledkové zápichy,krásně to večer a v noci svítí,nemůže to ty potvory přitahovat? Děkuji JISKRA.

Jiskro, mšice na afrikánech? Na smraďoškách? To ne! Ty se právě sázejí kolem rabatek, aby se v nich mšice nedržely. To museli být jiní hmyzáci.

Macešky poměrně rychle v truhlíku dojdou, dojde jim životnost. A ty malé, ta na celé léto + kousek podzimu nejsou. Také jsem je musela vyměnit za jiné kytky.

Co mi zničilo macešky?
hodnocení

Tak nevím co to bylo,ale fakt jsme přijeli také z dovolené a afrikány byly obaleny zelenými a lepkavými broučky. Měla jsem lepkavý celý parapet. Taky jsem si říkala,že afrikány hmyz odpuzují a ono tohle. Jak nejdu týden na balkon,tak je tam pak paseka. Nechápu,v pátém patře. Myslela jsem,že to bylo v zemině,tak jsem jí letos propařila v troubě a ejhle pavučiny. A to jsem před lety mívala muškáty,metrové převisy,lidé chválili a obdivovali. Asi nesmím na dovolenou.:) JISKRA

sebod tak já neví, všichni vždycky říkají svilušky a drbou se, tak jdu "guglovat" svilušky i samentky, ať mám jako *smich*

hodnocení

0x

jiskro ani me nikdy tyhle minimacešky nevydrží moc dlouho, koupím krásné, daří se jim a pak behem jara je po kráse, tak jakoby začnou odcházet, nekomu kvetou celé léto, jak se to má delat, jsem nezjistila,proste popadnu mísu, vyklopím ji a dám tam tř,afrikány, ty nikdy nezklamou :) jeste me napadlo, jestli jste na nich nemela Molice, taková bílé mrnavé mušky,?

hodnocení

Blíže jsem to nezkoumala,bála jsem se pavouka:-D . Večer na to kouknu. Děkuji.

Macešky dokvetly a odumřely. Skončila jejich životnost, nic jiného bych za tím nehledal. Pavučiny jsou zřejmě od pavouků.

doplněno 10.07.16 12:43:

Nevydrží, ale zase kvetou brzy. Do truhlíku nasázejte něco nového.

hodnocení

Děkuji za názor,to ty chuděry moc dlouho nevydrží...:(. JISKRA

Jiskro, nevydrží, není to letnička na celé léto. Takže ty Vaše macešky si to prostě obyly a odumřely.

hodnocení

Děkuji,tak je pohřbím,ale co místo nich...abych zase nevyhodila moc korun a něco vydržely. Mám od minulého roku pár semínek Afrikánů,myslíte,že by mi ještě vyrostly ,nebo už raději sazenky. Děkuji.JISKRA

me přijde výsévat dost pozdě, koupila bych sazeničky...máte to na slunci či ve stínu? vděčné jsou voskovky i ty afrikány, miluju lobelky, ale ty chtějí stím a stát ve vodě...

hodnocení

Máme balkon na východ,přímé slunce tam jde tak 3 hodiny ráno. Lobelky si pohledám, v Lidlu měli i krásné begonie,ale nevím jak jsou náročné na zálivku. V létě jezdíme dost pryč,ale snad ty samozavl. truhlíky budou fungovat. Děkuji JISKRA.

balzerka
hodnocení

0x

Jestli nepadly po přelití, když jste je před cestou pořádně zalila? A ta pavučinka s tím třeba vůbec nesouvisí. Týden je krátká doba, aby nějaká sviluška položila celý truhlík. V květinářstvích jsem viděla letničky ve slevě , takže něco se dá ještě koupit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]