Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jalovec obecný

Od: libuse® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

při bouři se mi na zahadě zlomil jalovec, který má dorůst až 10 metrů. Nemohu najít žádné zahradnictví, kde bych ho mohla koupit. Nebo by se dal nějak namnožit?

Děkuji Libuše

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x
Pokud mu zbyla nějaká větev, sám se zahustí a vyroste. M.

misoskamisoska
hodnocení

1x

Zlomil se úplně? nebo nalomil? Mně se kdysi nalomila z 2/3 thuje, držela jen na kousíčku. Vyrovnala jsem ji, zpevnila klackem, omotala širokým provazem napevno a ona srostla:). Dnes má už 7 metrů. Jinak je teď vhodná doba k množení řízkami s patkou /v pařeništi nebo stačí v květináči, udržovat ve vlhku a někde pod stromem, ať na něj nesvítí slunce/, dobře se množí. A ten zbytek původní rostliny ostříhat, spolehlivě obrazí.

rv*
hodnocení

0x

Já ho množil řízky. Zakořenil tak jeden z pěti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]