Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plisen na okurkach

Od: benule® odpovědí: 12 změna:

Dobry den,uz od zacatku mam plisen na okurkach,jiz jsem 3x udelala postrik a je to cim dal vic,ten sklenik je novy,delali jsme na podzim a na jare zacli,ty nejvice zasazene listy odstranuji,ale za chvili tam nezbydou zadne,poradte,dekuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím proč, ale mám takové tušení, že plíseň na okurkách nemáte. V tuto dobu a ještě ve skleníku se mi prostě nezdá. Co takhle padlí nebo sviluška. Dejte foto.

hodnocení

1x

Nechci se vás dotknout nebo vás podcenit ,ale jste si jistá, že je to plíseň? Ta se objevuje později, až v druhé polovině léta(srpen, září). S příznaky této plísně se totiž zaměňují napadnuté listy sviluškou.Ta má ráda teplo, proto se ve skleníku vyskytuje velmi často a určite dřív než ta plíseň.Doporučuji vám pořádně prohlédnout listy lupou.

hodnocení

0x

Dobrý den, taky se mi zdá na plíseň brzy, ale propříště si kupte jen semena od firmy Hollmann nebo tak, jsou od nějakého pěstitele z Moravy, kdysi vystupoval i v televizi, máme s tím výborné zkušenosti už několik let, vůbec nestříkáme, i když to v srpnu chytne plíseň, tak ta postupuje velmi pomalu, oproti jiným okurkům, po kterých je hned.

hodnocení

Ono to vypada jako plisen,kdyz ten list prejedu prstem tak se z toho prasi,udelala jsem foto ale neumim ji vlozit.

floro*

Vložit obrázek je úplně jednoduché. Pod oknem kam píšete vzkaz, jsou tři okénka " Vybrat soubor". Tak na něj kliknete a objeví se vám okno, kde najdete obrázek ve svém počítači nebo mobilu a na něj dvakrát kliknete a vloží se. Základem je, obrázek si stáhnout tak, aby jste jej našli, např. na plochu počítače atd. Pokud je větší, počkejte než se načte.

Pak by se mohlo jednat o prachovou plíseň. Více o ní na grower.cz/...

Aleno, tak jsem dumal, co chtěl básník říci pojmem prachová plíseň. Tento termín používají pouze pěstitelé konopí a když odmyslím všeobecné řeči, tak je tam napsáno, že existuje, nic víc. Až podle náhodných obrázků jsem zjistil, že takto říkají obyčejnému padlí.

Pro tazatelku. Napište ještě čím jste střikala okurky, fotky se asi nedočkáme.

doplněno 11.07.16 22:31:

Aleno, nic se neděje. Od doplnění s popisem choroby je skoro jasné, že tam má padlí. Stejně s tímto "aktivním"přístupem k řešení svého problému, má zřejmě už po okurkách.

doplněno 12.07.16 19:49:

Tady máte padlí na okurkách. Porovnejte, ale myslím, že je tam. Dole jsou přípravky, které můžete použít. Mě se osvědčila Ortiva. agromanual.cz/...

Zdravím pckop, no to se povedlo:-D, hledala jsem nějaký odkaz, když se tazatelka zmiňovala o tom, že se z listů práší a bohužel můj výběr byl zrovna nevhodný.Vůbec jsem si nevšimla, že to je poradna pro pěstitele marihuany*hi*Přitom mě taky zarazil název, který jsem nikdy u této parazitecké houby neslyšela,ale použila jsem ho-bohužel moje chyba, za kterou se omlouvám.Ať už ji někdo nazývá prachová plíseň či je samozřejmě správně název padlí, popis je shodný.Děkuji vám za upozornění.

hodnocení

Vazeni radci,omlouvam se za (ne)aktivni reakci,s tim fotem musim pockat az prijdou mladi a zasveti mne,k okurkam,ty listy jsou jiz bile,ale okurek hafo,jiz rozdavam po sousedech,ale tento problem maji i sousedi,strikala jsem s patricnym odstupem Dithane,listy nevadnou,jedou dal.

hodnocení

0x

Na mojich nakladačkách a salátovkách se už začíná tvořit plíseň. Já nikdy okurky nestříkám, nepoužívám žádné chemické postřiky na zahradě.

hodnocení

Dekuji moc za foto,ano to je presne ono,tedy ne plisen ale hnusne padli,ma smysl s tim jeste neco delat?Okurky rostou ,je jich dost ,tak nevim.Strikat uz je stejne pozde,ty listy uz jsou cele bile,a jak tomu pristi rok predejit?

Až bude nejhůř, tak je všechny odřežte, vyženou jetě jednou nové listy a dočkáte se ještě jedné úrody, pak přijde pozvolný konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]