Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v Číně jsem si objednala semínka bílé šalvěje,ale dorazilo něco jiného a vyrostla z toho tato rostlina. Bohužel netuším oč se jedná. Má to rádo hlinitopísčitou prohřátou půdu,pravidelnou zálivku a přímé sluníčko.Při nedostatku sluníčka se na listech objevují žlutobílé tečky,které po čase zmizí . Kořen je podobný malé petrželi a má růžovou barvu. Listy po promnutí připomínají nahořklou ředkev a a zatím to nekvetlo. Mám jí v truhlíku na okenním parapetu.Listy jsou na délku "zatím" 11 cm a na šířku mají 8 cm. O co se jedná neznají ani u nás v zahradnictví,ani ve skupinách na fb-určování,prodej rostlin. Tak snad budu úspěšná alespoň zde. Děkuji
Tak to by mě také zajímalo, protože stejná rostlina se mi letos objevila v počtu několika explářů na květinové zahrádce. Určitě jsem ji tam nesela. nechala jsem poze jeden kus, abych se podívala, co z toho nakonec bude - zatím nekvete.
* pardon za překlepy - to je tak, když člověk dělá víc věcí najednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.