Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ficus alii - choroba či škůdce

Od: tigra® odpovědí: 6 změna:

Mám ficus alii (ficus maclellandii alii ), velkou, 25 let starou rostlinu. Během posledního roku se však na listech začaly dělat podivné fleky a listy postupně opadávají. Potřebovala bych radu, co to je za nemoc či co to je za škůdce. Zkoušela jsem postřik Mospilanem ovšem bez výsledku.

Ficus alii - choroba či škůdce
Ficus alii - choroba či škůdce #2
Ficus alii - choroba či škůdce #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Ano, je to Ficus benendiikjii ´Alli´. S největší pravděpodobností to bude houbového původu, listová skvrnitost. Mospilan je na mšice, ne na houbové choroby. Zvolte z postřiků Discus, Dithane nebo Novozir.

hodnocení

Díky, Dithane mám doma, tak to hned vyzkouším.

Raději bych stříkal Ortivu, je univerzálnější.

hodnocení

Opravdu mi nikdo neporadí? Nějaký nápad bych prosila.

doplněno 02.07.16 22:59:

Babkazov + 72mona - je to druh fíkusu, na výšku má přes 2 metry. Neustále obrůstá novými listy, ale i ty po čase mají tyto flíčky.

hodnocení

0x

Takovou rostlinu já neznám, ale listy to má jako dračinec. Já bych uřízla a dala zakořenit vršky. Zachránila bych, co se dá. V květináči bych seřízla zbytek na nějakých 30cm a dala novou zeminu. A řekla jí, jestli chce žít, tak se musí zasnažit. Já že víc udělat neumím. :-D Mám moc blbé nápady?

72mona3*
hodnocení

0x
Vypadá stejně jako můj ficus binnendijkii alii. Fikusy, když se jim něco nelíbí, tak shazují listy, takže u vás to vypadá na nějakou chorobu či nedostatek (či nadbytek)nějakého prvku *nevi* Ale ještě vydržte, určitě se ozve někdo, kdo to pozná. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]