Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypudit krtka

Od: honzaferda® odpovědí: 15 změna:

Má někdo radu jak vypudit krtka ze zahrady. Poraďte nejakou osvědčenou metodu, elektronické plašiče nefungují nebo dejte typ na fungující. Díky !

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vykašlete se na všeljaké vykuřovadla, zázračné pudiče či další neúčinné přípravky. Nejlepším způsobem, jak se zbavit krtka je ho prostě zabít (nebo pokud ho litujete, odvézt někam daleko mimo váš pozemek. Třeba k oblíbenému sousedovi). Není na tom nic složitého. Prostě počkáte až se začne hýbat zem, stoupnete si k tomu místu s rýčem a až bude pohyb intenzivní, prostě rejpnete do hlíny a krtek je venku a pak už jen záleží na vás, jak s ním naložíte.

Já už takto zlikvidoval dva krtky, které mi tu řádili. Před rokem na podzim mi tu kopal a od té doby klid. Teď se po roce opět jeden objevil, tak už mám připravený rýč :)

PS: a rozhodně neplatí zažité pravidlo, že krtek kope jen v liché hodiny. Krtkovi je to šumák a kope si kdy se mu zrovna chce.

Krtek byl měl mít 5 hodinové cykly. Jemu je k zda je poledne nebo půlnoc. Jinak postup @samurraj je opravdu nejpoužívanější. Ještě se mi líbila možnost, že tam kde má chodbicku vykopat díru, dát do ní 3l láhev na úroveň chodby a prekryt asi dřevem. Jak půjde chodbou spadne do lahve a z ní se nedostane. Prý to funguje taky dobře. Ale je potřeba díra jak hrom, což použitelnost snižuje. :)

Náš tata stával nad krtincem s motykou. A taky měl připravený kýbl.

krakora
hodnocení

1x
Do všech děr jsme loni nastrkali hadry stočné do ručiček a namočené v naftě nebo benzinu. Letos ani jeden krtinec! Zkuste, není to tak náročné a okolí to neublíží .
renza
Ahoj, nevým jak vypudit, ale vháněním výfukových plynů, nebo CO 2(plyn na sváření) do jeho chodeb krtka zneškodníte.

hodnocení

0x
Do krtince jsem pustil do různých míst 150 litrů vody, dva dny po sobě. Bez výsledku. Zkusil i silné petardy. Bez výsledku.
Koupil jsem past. První den ji obešel. Posunul jsem ji a druhý den už byl úspěch.
Asi tak.

hodnocení

0x

Výborně se mi konečně osvědčil gel STOP škůdcům PROFESIONAL. Zabral rychle a sousedi z toho neměli radost. Krtci se totiž přesunuli k nim... A už druhý rok jsme bez těch černých pracantů!

doplněno 29.06.16 18:30:

Kdo nemá místo trávníku oranici, má s krtky slitování. Kdo krtčí invazi zažil, slitování nemá...

Jak vypudit krtka

pohanka*
hodnocení

0x

Krtek je obecně chráněný zákonem, stejně tak jako ostatní živočichové a rostliny. Není zvláště chráněný, tudíž ho můžete odchytávat, kdyby Vám působil nemístné škody.

Je prospěšný, protože se živí hmyzem, slimáky, žížalami.

A já se ptám, opravdu Vám tak škodí? Vadí Vám pár krtinců, které udělá a které rozhrábnete hráběmi? Mám ho každé jaro na zahradě, krtince jsou v jedné řadě. Včera zrovna po dlouhé době dvě malé hromádky, ani nestály za řeč.

Podívejte se na jeho fotografii, jestli Vám takové malé, plyšové zvířátko stojí za to, abyste ho likvidoval. Zkuste ho chytit do pasti a odnést někam daleko za město do přírody.

Nemusíme mít ty zahrádky tak sterilní.

doplněno 29.06.16 18:42:

Rozhrabat krtince, přeberete kameny vynešené na povrch, tam, kde se půda propadá se opět dosype nová z kompostu. Na jaře dělám každý rok. Počet krtinců ke 30. Zahrada 999m.

Jestli jich máte tolika, tak jste možná u pole a stahují se k Vám, znak, že máte bohatou půdu na žížaly.

Žížaly, kterými se krtek živí především, jsou mnohem užitečnější než on sám! :) Také mi krtků dříve bývalo líto, ovšem když jsem si ověřila, jak dokážou záhon spolehlivě vyčistit od žížal, žádné velké slitování s nimi nemám... neříkám, že by se měli úplně vyhubit, také patří do přírody, ale pokud občas nějaký "padne za vlast", žádná škoda ho skutečně není.

hodnocení

0x

Nejlepší způsob jak se zbavit krtka,případně dalších dlohodobých škůdců na zahrádce je jen jediný-PRODAT zahrádku!

joudic*
hodnocení

0x

ja to vyresil tak, ze do kazde doury jsem nabil sekerou kus late, a tak se kolega posunoval a posunoval, az se nevratil uz nikdy :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Já jsem na kraji toho jejich seriálu do díry zastrčil kousek PEPA a malinko jsem na něj cvrnknul petroleje. Postupně jsem ho vytlačil do patřičných míst. T,j, tam, kde to jeho působení už nevadí. Už to tak je asi 3 sezony. Je dobrý, začít někde od spodu. Zápach se šíří chodbami vzhůru.

uska*

Smrad a jedině smrad. Já si pomohla sirnými knoty.

Pohanko - co já bych za to dala mít 30 krtičáků za rok. Jen bych se usmívala. Když se zadaří, tak to máme za dva dny.*zed*

hodnocení

0x

Já jsem krtka vyhnala ráciem, položeným na zemi a přikrytým kyblíkem s dekou. Na plné pecky. Čas od času jsem to zopakovala. Sousedi měli řeči.

doplněno 01.07.16 07:14:

Oprava: rádiem ne ráciem. :-D to by to dopadlo! Hůž než kladivem nebo sekerou!

figurek*
hodnocení

0x

zkuste sekeru, protože kladivem to nejde.

Jak vypudit krtka #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]