Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na solární panel

Od: evulka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den potřebuji poradit. Mám zahrádku bez elektřiny kde chci mít pro děti bazén uvažiji o solárním panelu (fotovoltaický panel) nevím ale jaký panel a co vše ještě k tomu podřeba? , zvládne to člověk instalovat sám nebo lepší firma? kolik peněz si na to nachysta? A je možné panel umístit na střechu skleníku? (nejvhodnější místo.

Děkuji všem za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

No, ... Proč ten panel? Na světlo, na ohřev vody, na čerpadlo, nebo na co?

Panely mívají v rámu nějaké šrouby, nebo otvory na ně (bylo by nejlepší si zjistit pro konkrétní vyhlédnutý panel, bývají dotupná PDF s výkresem), takže jestli to zvládneš přidělat sám, firmu nepotřebuješ. Jen nevím, jestli není zvláštní zakrýt skleník.

No a podle konkrétního využití (čerpadlo?) bude třeba nutný ještě střídač (aby vyrobil "síťových" 230 V) a celkově to vyjde na dost peněz a ještě bude strach, aby to nakonec někdo neukradl.

evulka
hodnocení

Na filtraci. Skleník proto že jinde to dát nepůjde, jde mi o jeden panel aby mi utáhnul tu filtraci tak to nějak nezakryje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]