Nejste přihlášen/a.
Slyšela jsem, že pažitku mám přihnojit lógrem z kávy. Vypadá to, že jí to svědčí. Zkusila jsem to i u jedné pokojovky, a výsledek byl spíš opačný. Máte někdo ověřené, kterým rostlinám lógr prospívá. Zatím ho nosím na kompost, tam se to smísí.
Naprosto souhlasím s pckop a jabraka.O logru se nedá říct, že by byl v pravém slova smyslu přímo hnojivem.Ale kávová sedlina je organický odpad bohatý na dusík, o kterém je známo,že má vliv na bujnější růst rostlin,ale na druhou stranu jsou daleko více náchylnější na choroby či škůdce.Jsou rostliny,které dusík přímo milují .Nevyváženost živin ale mnoha rostlinám neprospívá - příkladem je ta vaše pokojovka.Logr patří do kompostu a teprve pak ve formě kvalitního substrátu plného živin ho sypat k rostlinám.
Dusík se z logru do země uvolňuje rozkládáním
Zastávám názor, že lógr je obyčejná organická hmota, která patří na kompost. Nevím, co by v něm mělo být tak vyjímečného, že by se měl dávat přímo k rostlinám. Za mě: pověra šířená na internetu.
Maky, myslíte ty banánové slupky plné chemie z postřiků?
hmmm to me nenapadlo, tak abych je snad předem luhovala v pivu nebo co, ach jo, všude samá chemie, díky za upozornění,,,,,,![]()
logr již delší dobu sypu přímo do záhodů, doma do květináčů se mi to moc neosvědčilo, na zahradě prý přiláká žižaly a odpudí plže - uvidím, jestli je to pravda. Nedavno jsem se dozvědela o prospešnosti banánových slupek hlavne pro růže, tak slupky rozkrájím a sypu na záhonky, všechny kvetiny i zelenika jsou spokojené. ![]()
Už se tady o tom diskutovalo a také jsem přispívala. Logr schovávám a sypu venku do záhonů. Prostě kam mne napadne, ale nejvíc jsem ho dávala rovnou vedle vchodu, protože jsem byla kolikrát líná s ním lítat po zahradě a tam mi tenkrát vyrosty ty modré durmany do nevídaného objemu. Do hlíny pokojovek logr nedávám. Asi to svědčí některým rostlinám víc a na některé to vliv nemá a některým to může škodit. Ačkoliv já jsem si ještě nevšimla, že by mi na zahradě ten logr nějak škodil a už to dělám hodně let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.