Nejste přihlášen/a.
Jen vyrostly do 160 cm a vypadají že porostou ještě výše.Máme je 3 rok,vždy na podzim je ustříhnu na krátko a na jaře rostou nové výhony a nasazují květy.Letos ale jen rostou do výšky,kde je problém nevíte někdo z vás.Děkují za radu a kvetou už maliny vám?
Otázkou je, které maliny máte, jestli jednouplodicí nebo remontantní. Nové výhony jednouplodících už mají plody, remontantní ještě ne, ty začnou koncem léta.
Děkují všem za rady a zkušeností,maliny to máme "remontantní" od Starkla.Tak jak píšete budou mit zřejmě plody až tak koncem léta,mne udivilo že jsou už ted tak vysoké...no nic,tak si počkám.Ale to pak jsou vyhodnější ty jednou plodíci,koncem léta už je méně sluníčka.
Mě kvetou maliny jako o závod a již sklízím žluté. Maliny plodí na dvouletém dřevě.
Co letos vyroste nové /světle zelené větvičky/, tak příští rok pokvetou a zaplodí.
Ty staré, dřevnaté, odplozelé, odstraním. Pokud nějaký výhon je pěkný a zdravý, tak na podzim ustříhnu pouze vrcholek s odplozeným vrškem. Příští rok vyrazí nové postranní větvičky z paždí listů a tyto maliny jsou ty nejranější.
Protože mi více chutnají ty žluté, tak jsem chtěla červené zlikvidovat a na zimu je zcela ostříhala u země s tím, že je vyryju. Nedostala jsem se k tomu a tak na jaře vyrašily a já je nechala. A jak píšete, jsou to jenom pruty. Úroda bude možná poskromnu v srpnu /to potom právě vrcholky zaštípnu/ anebo vůbec žádná, a až právě ten příští rok.
Je to jako s jahodami, ty také plodí nejvíce druhým rokem.
Mám maliny dvakrát plodící. Jsou výborné, velké, ale odrůdu neznám. Ale dělám to tak, že na jaře nové výhohy které vyraší a hodně rostou do výšky, zakrátím všechny tak metr nad zemí, ony se pak rozvětví do stran a plodí více. Letos už je po sklizni, ale už jsou další nové výhony přes jeden metr dlouhé, takže zase budu o třetinu zkracovat. Ty budou plodit na podzim. Ty staré co už letos plodily vystříhávám u země hned po sběru, aby nepřekážely novým šlahounům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.