Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat papriky v bytě?

Od: svyjabob* odpovědí: 1 změna:

Jen tak z hecu jsem nakoupil červené papriky, a dal do namočené vaty její semínka přeprané a vysušené, a ono mi za 10 dní tři vyklíčila, a vypadá že ze zbylích 20 by ještě pár mohla být, jedno semínko má dokonce již přes 5 cm a i pár lístků, vtip je ten, že jsem to dal za okno a skoro na to zapomněl, a teď v těch šílených vedrech to vyrstlo/vyklíčilo, a já si toho všiml teprve dnes dopoledne, a to jsem měl v plánu to zítra vyhodit. Jak mohu dále postupovat, mám to klasicky opatrně zasadit do hlíny (jak hluboko, a daleko od sebe?) a nechat růst, nebo se to pak ještě musí přesazovat? Také jak to pěstovat v bytě bez balkónu, sice bych měl možnost to zasadit na chatě, ale tam by to buď někdo zničil, nebo by to zvěř mohla třeba sníst, a nejsme tam pravidelně spíše jednou za týden až 14 dní. Rád bych podrobné rady, kdo s něčím podobným má zkušenosti, případně odkaz na nějaký článek.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

emilka12*
hodnocení

0x

Papriku mužeš ještě zasadit ale do volné pudy.Na balkoně by ti rostla ale záleží na jaké straně bydlíš.Na jihozápadu v rostlinky hoří hlavně u nás na jihu a taky ji mužeš mít napadenou mšicema nebo molicema.Na chatu je to dobry nápad ale jen v případě že ji bude někdo zalévat.Potřebuje dost vody :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]