Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu: už třetím rokem naše difenbachie v září vyžene tři květy a ne je rozvinout? Hledáme chybu a nebo radu jak a čím jí pomoct aby květy vypustila do plné krásy Děkuji Říha
Dobrý den, máte nádhernou rostlinu, v žádném případě nic nevylamujte. Čím hnojíte? V době tvorby květního toulce použijte Kristalon, květ a plod. Květ difenbacjie je nádherný aronovitý, i já jsem měl tu čest, že mě moje rostliny odměňovaly kvetením. A nevím jak často rosíte, ony se květy většinou neotvírají z důvodu nízké vzdušné vlhkosti, ale nechci plácat, když nevím jaké má vaše rostlina podmínky.
Děkuji za pochvalu ale po pravdě jak tak čtu pak pochvalu by spíš zasloužila difenbachie Zálivka odstátou vodou, rosení vůbec ne, a hnojení čas od času hnojivo na pokojovky
ok, tak občas roste, rozprašovač stojí pár korun, a to hnojení prováďějte pravidelně, ony difenbachie jsou takové vděčné rostliny, viděl jsem exemláře, které rostly v šílených substrátech, jíl, bez humusu a také žily, ale k opravdu zdárnému růstu potřebují výživný středně těžký substrát, mě se osvědčilo přidávat do substrátu - běžného pro pokojovky od Agra, ještě hrst drobné mulčovací kůry, prostě takový ty drobky, co se v pytli s mulčovkou najdou, nic odborně drceného nebo tak něco, tak hodně zdaru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.