Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Difenbachie - problém s kvetením

Od: vlada* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den prosím o radu: už třetím rokem naše difenbachie v září vyžene tři květy a ne je rozvinout? Hledáme chybu a nebo radu jak a čím jí pomoct aby květy vypustila do plné krásy :) Děkuji Říha

Difenbachie - problém s kvetením

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

Dobrý den, máte nádhernou rostlinu, v žádném případě nic nevylamujte. Čím hnojíte? V době tvorby květního toulce použijte Kristalon, květ a plod. Květ difenbacjie je nádherný aronovitý, i já jsem měl tu čest, že mě moje rostliny odměňovaly kvetením. A nevím jak často rosíte, ony se květy většinou neotvírají z důvodu nízké vzdušné vlhkosti, ale nechci plácat, když nevím jaké má vaše rostlina podmínky.

vlada*
hodnocení

Děkuji za pochvalu ale po pravdě jak tak čtu pak pochvalu by spíš zasloužila difenbachie :) Zálivka odstátou vodou, rosení vůbec ne, a hnojení čas od času hnojivo na pokojovky :(

ukulele*

ok, tak občas roste, rozprašovač stojí pár korun, a to hnojení prováďějte pravidelně, ony difenbachie jsou takové vděčné rostliny, viděl jsem exemláře, které rostly v šílených substrátech, jíl, bez humusu a také žily, ale k opravdu zdárnému růstu potřebují výživný středně těžký substrát, mě se osvědčilo přidávat do substrátu - běžného pro pokojovky od Agra, ještě hrst drobné mulčovací kůry, prostě takový ty drobky, co se v pytli s mulčovkou najdou, nic odborně drceného nebo tak něco, tak hodně zdaru...

vlada*
hodnocení

Díky moc, pokusím se polepšit a třeba se mi odvděčí a rozkvete :)

hahanaj*
hodnocení

0x

Nevím jak s rozvinutím květů ,ale vím, že pokud kvete, mají se květy vylamovat, protože zastavují růst listů .

lidus*
hodnocení

0x

Díky PORAĎTE! Difenbachie jsem doma roky měla ale to, že kvetou jsem se dozvěděla právě nyní. Hledala jsem na nettu a pokud nasadí květ, má se vylomit. Ty moje byly krásné ale za celé roky květ neměly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]