Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den
Není pozdě zasít dýni?-Dýně Hokkaido
A co kdybych dal dýně k sousedovi do skleníku? Tím by se snad prodloužila "sezona" a stačily by dozrát, nebo ne?
trávník
Dýně má mnoho variant.Pokud pěstujete dýně pro kompot,pak už nestačí dozrát.Je to jako meloun,ten je nejsladší,když má všechna semínka černá.Pokud chcete mít dýně na dekoraci,pak stačí dát semínka do mělké misky a zalít trooškou teplé vody a za týden vylezou kořínky.Vloží se do kelímku se substrátem a vyčká se ,až jsou aspoň 4 lístky.Sázet malé semenáčky znamená,že je sežerou slimáci.Stejně mi dopadla semínka,zasazená přímo do půdy-.
JB
Mám nápada-co kdybych dal dýně k sousedovi do skleníku? Tím by se snad prodloužila "sezona" a stačily by dozrát, nebo ne?
Na léto by potřebovala hodně sluníčka,a to by ve skleníku nebylo.Kromě toho se musí opylit,ve skleníku by mohl být problém.Venku v létě není problém s regulací teploty,ve skleníku ano.Já pěstuji dýně na kompostu,ve skleníku bývá vyplozená zemina,musely by se doplnit živiny,nejlépe vybrat zeminu,navést hnůj(kompost) a zeminou zakrýt.Pak tam dýně mohou vegetovat.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.