Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahodník skoro bez jahod-viz foto

Od: travnik odpovědí: 7 změna:

Hezký den, mám jahodník, ale má jen jeden šlahoun s jahodami. Pomohla by třeba větší nádoba se substrátem? Zalévám s přiměřenou dávkou hnojení.

Jahodník skoro bez jahod-viz foto

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

travnik
hodnocení

možná by chtělo trochu zastřihnout pár listů, aby neodebíraly tolik živin?

Buď větší květináč nebo více živin pravidelným hnojenim. Listy bych neubiral, jen staré na podzim. Obávám se, že letošní úrodu už nedozenete. První je vždy největší i pokud je to stále plodici.
doplněno 19.06.16 18:22: Fosfor je především na kořeny, na plody a květ je draslík. Ale každopádně npk stačí, popř cererit apd.

balzerka
hodnocení

0x

Hnojivo fosforečné na květ a plod. Listí bují na úkor plodnosti při hnojení dusíkatými hnojivy.

hodnocení

0x

Jahodník není pokojová květina. Patří na vzduch, sluníčko, do prostoru s větrem. Bála bych se takovou přehnojenou jahodu sníst! ;) Jahodu dejte ven a kupte si pokojovou kytku.

hodnocení

0x

To máte kterou odrůdu? Jsou to ty balkónové převislé? Já jsem loni také koupila v zahradnictví Kruh tři rostliny a slibovali úžasnou sklizeň a bylo z toho prdlajs. Měla jsem je předpisově zasazené ve velkých květináčích, hnojila a zalévala a výsledek asi deset jahod a ty mi ještě ke všemu sežral soused který šel okolo a neodolal...*cert**smich*

travnik
hodnocení

Já opravdu nevím, co je to za odrůdu :)

Ale těch listů je tam na můj vkus až moc, asi jich pár odstřihnu

Těch listů tam moc není a listy živiny neubírají. Říká vám něco fotosyntéza? Jednoroční jahodník moc jahod nemá. Nejvíce plodí druhým rokem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]