Nejste přihlášen/a.
Letos jsem sel mrkev a petržel v papírových páscích.Vyrostlo mi toho strašně málo,petržel skoro vůbec.
máte s tím někdo zkušenost?
Petržel je vždycky problematická. Pásek jsem taky kdysi zkoušela a taky to bylo řidší. Jedno ale pozoruji, že semínka jsou velký byznis. Prostě smetí, staré osivo kdovíjak ošetřené a skladované. Hlavně prodat. Příklad: V 70. a 80. letech jsem pěstovala černý kořen. Klíčivost téměř stoprocentní. Úroda pravidelně velká. Za posledních 15 let jsem koupila více sáčků různých firem, a nic! Opakovaně nic. Je potřeba si zapisovat zkušenosti /firmu/ nebo u zahradníků zjistit, odkud berou kvalitní osivo.
je to asi jen v podmínkách pěstování.Mrkev mám z pásků,vyrostla pěkně,výhodou je,že to není drn a není třeba ji jednotit.Petržel mám z pytlíku,vyrostlo jich v řádku 5 ks.
JABRAKA
Kdysi dávno jsem koupila ředvičky v pásku. Nic moc. Prostě spíše nic a bylo to pěkně drahé. Od té doby vůbec nic takového nekupuji. Je to ošklivý byznys a lidé se nachytají. A vůbec dneska jsou ta semínka jiná. Já jsem loni koupila červenou řepu a vyrostl mi z jedné třetiny mangold. Nevadilo mi to, protože mám ráda obojí, ale určitě by to tak být nemělo. Jojo, zlaté staré časy...
A petržel mi nevzešla nikdy. Proto jsem začala vysévat pastiňák. Před pěti lety jsem měla úrodu nádherného voňavého pastiňáku, pak to začalo jít z kopce a letos mi z celého záhonu pastiňáku, pečlivě vysetého po jednom semínku, vzešla jedna třetina.
stačí pohlídat expiraci, ale jinak s petrželí mám vždy taky problém, vzejde je vždy málo. Mrkev je krásná snad vždycky, ale pásky nekupuju. Přijde mi to drahé, to by snad raději sázel semínka pinzetou... prostě jednotím jako vždycky. Ředvičku sázím tak, abych jednotit nemusel.
claymane,
Jednou jsem tou pinzetou lepil semínka na pásek WC papíru,lepidlem na tapety. docela to šlo.Ale dnes používám techniku smíchání semen s písečkem a seju do řádhů normálně.
JABRAKA
míchání s pískem znám, ale nepoužívám. Doma se dokonce míchalo semínko mrkve s pískem a semínkem ředkviček. Mělo to logiku. Ředkvičky jdou ven první a místo přenechají pro mrkev, která se nemusí tolik protrhávat. Mě protrhávání nevadí. Semínko mrkve je naštěstí levné a tak není potřeba s ním zacházet jako se šafránem.
Já letos poprvé použila pásek s ředkvičkami-celkem dobrý,salát nic moc a petržel vůbec nic. Mrkev jsem zasela, ale tu mi cosi rozhrabalo, asi kosák, straka?
Nejlíp se dařilo bazalce v takových discích,tu sklízím dobře, patrně proto, že je doma za oknem.
Co vzejde a daří se tomu, žerou slimáci a nějaké housenky. Co nikomu nechutná, to mi umlátil déšť.
Ale libeček a pažitka super, haha
Jednou jsem si koupila obalovaná semínka ředkviček, takže byla asi jako hrášek a hezky se vysévala.
Bohužel úroda nic moc, na to, že to bylo dost drahé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.