Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už několikeré léto bojuji se sviluškou, která mi vždy ve skleníku zlikviduje okurky a papriky (pokud je stihne napadnout jako mladé rostlinky). Můžete mi někdo poradit systémový insekticid, který ty potvory spolehlivě zlikviduje? Systémový insekticid = nastříkám na list a látka je distribuována po celé rostlině. Kontaktní prostředky, které musí být nastříkány přímo na svilušky (tzn. typicky do spodu listu), typu Omite, jsem již zavrhl, neboť ve větším skleníku prostě není reálné zvednout každý jednotlivý lísteček a postříkat. Děkuji za rady.
V odkazu dole máte registrované přípravky na svilušku. Když stříkáte, snažte se co nejvyšším tlakem a kapalina odrazem zasáhne i spodní stranu listů, aniž byste musel listy nějak obracet. Věřím, že je to nemyslitelné a taky se to nedělá.
Odkaz se ztratil nebo jsem ho nedal. Napravuji. agromanual.cz/...
Nebo si pořiďte dravého roztoče jako biologickou ochranu. Dočtete se zde. ceskenapady.cz/...
Jen poznámka. Není rychlejší otočit trysku směrem vzhůru a stříkat ze spodu než otáčet každý list.
pckop: PRomiňte, v odkazu dole? Zřejmě máte jiným způsobem personifikovaný web, já žádný odkaz nevidím
Ještě doplním, že pokud není přípravek typu Omite nastříkán přímo na svilušky, tj na spodek listu, tak při pokročilejším zamoření svilušky prostě žijí vesele dál, což je moje osobní zkušenost, nikoli teorie. Narozdíl od přípravku s translaminárním působením (postřik prochází skrze list) typu Vertimec, které spolehlivě účinkují. Bohužel, Vertimec používám již nějaký ten pátek a cítím potřebu přípravky prostřídat, abych zabránil rezistenci svilušek na účinnou látku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.