Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zmrazit jahody

Od: xy odpovědí: 12 změna:

Milí rádcové,

poradte prosím, jak mrazíte jahody. Dnes jsem sklidila první úrodu, dost velkou mísu jahod, ale sama je hned nesním , příbuzní přijedou o víkendu. Tedy, asi omýt a celé šoupnout do mrazáku? :) děkuji

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

emilka12*
hodnocení

3x

Mužeš je tam šoupnout celé a nebo rozmixovat a dát do vaniček a zmrazit :)

xy
hodnocení

díky

ještě mě napadlo, dát je jen do lednice a zítra vzít do práce, to asi přes noc v ledničce vydrží?

Ano,v lednici vám do zítra vydrží.
---
Pokud je chcete dát do mrazáku,tak tam klidně dejte celé.
Buďto do vaniček od ramy,nebo jim podobných.
Můžete i do mikrotenu,ale pozor na pomačkání.
xy
hodnocení

díky, nechám je tedy v lednici, a zítra v práci se smslnou. Na víkend budou další , snad teda :)

 

hodnocení

3x
avatar libor007
lepší možná rozmixovat s trochou cukru a dřeň zamrazit. celé jahody po rozmrazení budou glajdavé.já zrovna včera mixoval 5kg :)

 

hodnocení

2x
avatar aja1946

jahody mrazím běžně, buď celé do sáčku, ty pak používá nerozmrazené na ovocné knedlíky, dobře se zabalují nebo dřeň do vaniček, tam je třea přidat trochu cukru

Celé jahody dáme na plech a do mrazáku. Po zmrznutí sundáme z plechu a jednotlivé do pytlíku zpět do mrazáku. Pak berete jen tolik, kolik spotřebujete a nejsou slepené. Do vaniček s cukrem nemixujeme, ale rozmačkáme šťouchadlem na brambory a opět do mrazáku.

xy
hodnocení

díky za radu. nemám už bohužel bod...

 

nikdo*
hodnocení

0x

Jestli je budete dávat do mrazáku, tak z nich sundat to zelené listí. Ulehčí to práci při použití po rozmrazení.

 

jabraka*
hodnocení

0x

pro ukládání jahod s oblibou používám krabice od polárkového dortu.Jahody do ní naskládám a dám mrazit.Druhý den vyklopím a zmraženou kostku vložím do PE sáčku a vrátím zpět.Kostky se dobře skladují a zaberou málo místa,

JABRAKA

 

hodnocení

0x

Do mrazáku na jahody i jiné věci jsou ideální krabice od mléka.Nahoře uříznout,vymýt.Po naplnění je dobré naříznout horní hrany,všechny čtyři boky zaklopit dovnitř a tím uzavřít.Pak stačí gumičkou pojistit,strčit do PE sáčku 20x30cm případně i s cedulkou s popisem a datem,zavřít sáček gumičkou nebo izolepou a máte to.Když si krabice nařežete přesně na výšku šuplat v mrazáku,máte to absolutně bez ztrát místa.Po vyndání a rozmrazování nic z krabice nevyteče.Takže klidně i na omáčky.Jahody dávám celé-odstopkované a omyté.Menší hned,velké je lepší sypat jednotlivě předmražené jak už psal pckop,máte je krásné a nepomačkané.

 

radkapod*
hodnocení

0x

Z jednoho webu pro profesionální pěstitele jahod :

Uskladnění jahod pro dlouhou trvanlivost:

Krátce po sklizni lze plody upotřebit pro přímou konzumaci, nebo je jinak použít, např. do knedlíků, na ovocné saláty atd. Aby jahody vydržely "dlouhou" dobu konzumní, je potřeba jim vytvořit následující optimální klimatické podmínky.

teplota 3-7°C

co nejmenší vlhkost

znepřístupnění vzduchu

A jak tedy postupovat, aby jahody dlouho vydržely? Použití plodů z ranního sběru bez hniloby a plísně výrazně prodlužuje trvanlivost. Bezprostředně po sklizni by se měly zdravé plody conejdřív uložit do stínu, rozprostřít je a zmlžit kyselinou citronovou, po té je nechat na suché podložce oschnout (v průvanu vzduchu) asi 10 minut, následně vložit do plastového obalu s těsnícím víkem a nakonec umístit do lednice o teplotě 3-7°C. Celý postup přitom trvá max. půl hodiny, takto uchované jahody si udrží vysokou čerstvost i 4 dny.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]