Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě tyto druhy plevelu (viz. foto). Přežili i stříkání Randapem.
Nevíte někdo co je to za plevel a jak s ním zatočit?
Omlouvám se nebyl to randap, ale bofix. Pampeličky a jiný plevel po 3 dnech seschli ale výše uvedený plevel roste dál jako by ho člověk ničím nestříkal
1.foto mlaďounký jitrocel střední, 2.foto ptačinec žabinec, 3.foto nejspíš popenec břečťanovitý
Já preventivně proti plevelům v trávníku používám na jaře hnojivo FLORIA TRAVIN.Je to granulovaný přípravek pro výživu a udržování okrasných trávníků v bezplevelném stavu. Obsahuje všechny základní živiny, herbicidní látky a zeolit. Kromě živin obsahuje i selektivní herbicidy, které likvidují plevele . Výhodou je, že jednou aplikací trávník přihnojím a zároveň likviduji plevel a díky zeolitu,mám trávník ošetřen i proti růstu mechu. Nemusím tak kupovat zvlášť jednotlivé přípravky na hnojení na plevele a na mech.
Bohužel nevím, ale strašně mi vadí, že je Roundap v ČR stále povolen, zatímco v EU je zakázán jako rakovinotvorná látka.
Jak píše Hejkal, tím Bofixem se toho bordelu zbavíte. Já na Jaře vždy trávník postříkám Bofixem, poté preventivně nějakým fungicidem a co vyleze, to mechanicky odstraním. Je to dřina, ale v trávníku nemám jediný plevílek a kdyby nebylo takové sucho a nedělaly se suchá místa, byl by trávník naprosto výstavní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.