Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za strom? Fotka listů

Od: vecela odpovědí: 12 změna:

Můžete mi prosím napsat jakého stromu jsou toto listy? Děkuji!

Co je to za strom? Fotka listů

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Nejspíš javor klen. M.

hodnocení

1x

Vypadá jako javor

hodnocení

1x

Já si zase myslím, že to javor klen je, samozřejmě nějaký jeho kultivar.Nejspíš Rotterdam, u nás častěji pěstovaná dřevina.Dosahuje výšky o polovinu menší než druh javor klen(horský).Druh je proměnlivý nejen v utváření borky ale i ve tvarech listů

hodnocení

0x

Nevylučoval bych platan javorolistý. Jestli máte možnost kouknout na onen strom, podívejte se, jestli na něm nejsou plody - chlupaté kuličky velikosti pingpongového míčku.

trnca*

Já myslím, že to platan nebude..i když by tomu napovídal počet laloků..jenže platan javorolistý má listy jednodušší a také hladké. Každý den chodím do práce v Poděbtadech přes park, kde jsou dva druhy platanů (javorolistý a východní) na javor, který má listy pětilaločné to také nesedí..škoda že jsou k dispozici jen fota listů.

vecela
hodnocení

Zasílám ještě další fotografie stromu pro jistotu.

Co je to za strom? Fotka listů #2
Co je to za strom? Fotka listů #3
Co je to za strom? Fotka listů #4

vecela
13.06.16 11:44
hodnocení

ještě tři

Co je to za strom? Fotka listů #5
Co je to za strom? Fotka listů #6
Co je to za strom? Fotka listů #7
vecela
hodnocení

Je to tedy JAVOR KLEN?

Děkuji

Tak Platan javorolistý to není určitě.Ten má skvrnitý kmen a borka se odlupuje ve velkých plátech.Navíc by měl již v této době plody - na dlouhých stopkách 1-3 ježaté kuličky. Je to druh Acer pseudoplatanus -Javor klen. Víte ono je dost kultivarů. Kmenovou kůru má zpočátku hladkou, šedou, od středního věku tmavě šedou.Jeho list si porovnejte list s obrázkem(je vlevo). Napravo je javor mléč.

doplněno 14.06.16 10:12:

Aby byl konec dohadům ještě tedy foto platanu javorolistého, který má konečky listů oproti aceru sice také s pěti laloky,ale celé ostřeji špičaté a kožovité.Javor klen má listy tupě pilovité až špičaté

Co je to za strom? Fotka listů #8
Co je to za strom? Fotka listů #9
Co je to za strom? Fotka listů #10
trnca*

Je to na 100% javor klen. Ty první fotky listů byly zrovna ne právě typické. Javor klen je má ve velké většině pětilaločné...tak jak je to na dalších fotkách.

figurek*
hodnocení

0x

No. Já do práce chodím alejí mladých stromů, které vypadají skoro přesně tak, jako ten strom na doplněných fotografiích. Jsou to mladé platany.

trnca*

I já chodím denně do práce - přes lázeňský park v Poděbradech - kde je hodně různých druhů javorů i dva druhy platanů. Platan má listy mnohem hladší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]