Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat jestli venkovní opadavá rostlina opadá když jí budu pěstovat doma?Bude mít stále teplotu od 22 do 25 stupnu,opadá i přes to?Mám totiž doma takovou pěknou větev na který mám ted vanilku ale tu budu předělávat a na tu větev bych chtěl něco hodně rychle rostoucího,tak mě napadá přísavník ale nevím jestli na zimu opadá i doma
Co myslíte?
Děkuji
Každá rostlina podle místa svého původu, tak jak se v její domovině střídá roční období dodržuje svůj roční cyklus a u rostliny se tak střídá i její vegetační a klidové období. To vyžaduje i tehdy, jeli pěstovaná v bytě. Je to něco jako biologické hodiny. To neovlivňuje jen teplota ale i intenzita slunečního svitu, která zrovna v zimním období je nízká. Proto některé pokojovky mohou v zimně propadávat, protože nevyrobí dostatek živin na to, aby byli rostlině k užitku.
Rostliny, které pocházejí z rovníku, kde roční cyklus vlastně neexistuje, se mohou doma pěstovat celoročně. Proto si vyberte nějakou tropickou liánu.
Dobrý den, možná by byla vhodnější otázka, jestli venkovní rostlinu lze pěstovat i doma a kterou. Tedy, které rostlině je jedno, zda je venku nebo v bytě - a roste i prosperuje ku zdaru. Řekl bych, že toto je pro Váš experiment důležitější. Zdravím!
doplněno 12.06.16 09:00:floro - myslíte, že by šel doma pěstovat břečťan? Ten je zelený stále a neopadává (pokud pominu ten "binec", který z něho padá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.