Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouci na stromech a žerou listy

Od: jenyk® odpovědí: 4 změna:

Přátelé, kamarádi, sadaři a zahradníci.

V neděli ráno jsem si všiml, že mě před barákem lítá nízko nad zemí, tak 10 - 15 cm, neuvěřitelný množství nějakých brouků. Odpoledne tam už nebyl žádnej a tak jsem to pustil z hlavy.

Ovšem dnes jsem si všiml, že jsou snad na každým stromu co mám u baráku. Žerou jak listy tak i květy. Švestky, hrušky, jablka, hloh, jeřáb, višeň a i růže, všechny poupata ožraný. Jen na třešni jsem je nezahlédl.

Mohl by mě někdo povědět, co to je za potvory a hlavně jak se jich zbavit?

Moc díky za rady.

Brouci na stromech a žerou listy
Brouci na stromech a žerou listy #2
Brouci na stromech a žerou listy #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych řekla, že je to listokaz zahradní. Z květů v hojném počtu vyžírají korunní lístky až z nich nic nezbyde. Jsou aktivní přes den a shromaždují se ve velkém počtu. Jak je zlikvidovat, to vám ale neporadím. Asi nějakým postřikem.

Ano,je to Listokaz zahradní.
doplněno 10.06.16 14:43:

garten.cz/...

hodnocení

0x

Je to on? cs.wikipedia.org/...

doplněno 09.06.16 22:26:

Zkuste postřik Decis mega nebo poránu oklepat a sbírat.

hodnocení

Fotil jsem to narychlo mobilem. Neřekl bych, ty potvory mají hlavu dozelena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]