Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám doma sukulent.Asi pul roku a objevili se mi na něm divné bělejsí skvrny.Myslim že je to nejaký škudce na rostlině ci co.muže mi někdo prosim poradi jak se ho zbavit a co to je?
![Bílá místa na sukulentu]()
mám doma sukulent.Asi pul roku a objevili se mi na něm divné bělejsí skvrny.Myslim že je to nejaký škudce na rostlině ci co.muže mi někdo prosim poradi jak se ho zbavit a co to je?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
nevím, ale normalni mi to neprijde. Jakousi patinu na kaktusech znam a vetsinou to pusobi naopak hezky.
Z vasi fotky mam spise dojem, ze sukulent neprosperuje a bila je skutecna az moc bila a neslusi mu. Tipuji nemoc nebo spatne zivotni podminky, snad nekdo poradi co s tim.
katuskaa
jen pro upřesnění, ted jsem se do toho tak začetla a příjde mi ze mluvite o celkovém zbarvení kaktusu.já myslim vsak konkretně bílé fleky(oznacene na nově přidaném obrazku).Bohužel toto není jediné místo na kterem se objevují.Stále přibývají![:( :(]()
![Bílá místa na sukulentu #2]()

ukulele*
Je možné, že to je reakce rostliny na příliš vysokou tvrdost zálivkové vody, poněvadž když já zalévám kaktusy a sukulenty přes jaro léto a podzim dešťovou vodou, tak jsou moje rostliny ok, ale po občasném zalití v zimě se mi ty skvrny dělají na rostlinách právě v zimě, ale budu se opakovat, mě se ty skvrny líbí, poněvadž dávají rostlinám patinu vysokého věku...zkus zalévat párkrát destilovanou vodou a uvidíš...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]