Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na mšice?

Od: hancule* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit...letos máme třešeň ve spodní části plnou mšic.Neznáte nějaký přípravek? Máme psi,takže něco,co v případě spadu na trávu,nebude na škodu jejich zdraví.Děkuji za info.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Operte to hadicí a po oschnutí postříkejte vodou s pár kapkami jaru a postřik opakovat.

hodnocení

2x

Souhlas s těmi mravenci - jinak pokud se nedá zabránit těmi pásy, já stříkal listy mýdlovým roztokem - pomohlo to. Tekuté mýdlo (třeba 2 lžíce na 2 litry vody) a stříkat jako běžným postřikem.

hodnocení

2x

Já vždy natrhám kopřivy, nechám je tři dny máčet ve kbelíku a pak všechno poleju, stromy se dají postříkat přecezeným nálevem. Nelekněte se, trochu to smrdí.

rv*
hodnocení

1x

Postříkejte přípravkem Mospilan. Je ještě dostatečně "neekologický", takže působí po delší dobu a škodlivost pro savce je zanedbatelná. Jeho aktivní složka působí systémově, tedy rostlina jí roznáší ve svých pletivech, stává se pro hmyz jedovatá a není potřeba škůdce přímo zasáhnout. Samozřejmě je vhodnější stříkat, až sklidíte třešně - ne kvůli škodlivosti, ale obecně není rozumné jíst něco, co běžně jídlem není.

toxicology.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Mšice jsou v souladu s mravenci.Ti je většinou na rostliny roznášejí.Proto zabraňte mravencům k přístupu.Lepové pásy,jiné lapače.

JABRAKA

joudic*

jojo mladou jablunku jsem zachranil tak, ze jsem na par dni zavrel slepice a podsypal to biolitem na mravence a nechal je to uklidit :) Msic bylo jen par, ale uz se zase kroutily vyhonky a mlade listecky, skoro bych rekl podle poctu msic (zatim nula nula nic), ze to museli snad i nejak chytre nakousavat ti mravenci, aby ty mlade listky zakrnely v tlustsi stavnate nedorostle, kam by ty msice nanosili...

hodnocení

0x

Tak si kupte postřik na mšice tady to je slabota

hancule*
hodnocení

Nebudou ty přípravky, kupované ,vadit právě psům a kocourovi - líže si tlapky...Máme špatnou zkušenost - soused postřikuje cestičku přípravkem proti růstu plevelu - náš kocour má vždycky zdr.potíže...

rex®
hodnocení

0x

Mospilan je perfektní. Dnes jsem s ním také stříkal. Dále lze použít Decis nebo Karate.

angell1985*
hodnocení

0x

Děda ten vždycky rozmočil jakékoliv mýdlo ve vodě a pak s tím stříkal.Učinek byl 100%.Já to dělám Mospilanem

hancule*
hodnocení

Děkuji, rádcové,všechny rady jsou pro mě přínosné.

hodnocení

0x
Letos jsem se na postřiky vykašlala.Jednu chvíli jsem se trochu bála, mšic bylo šíleně, na švesce nebylo vidět listy ani kůru. Něco jsem spláchla hadicí proudem vody.Potom ovšem neskutečně nastoupily larvy slunéček a slunéčka.Aktuální stav: na stromech se pohybují hladová slunéčka, podvyživené larvy a nešťastní mravenci. Mšice žádné. google.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]