Dobrý den, věděl by někdo prosím názvy těchto dvou rostlinek? Brouzdám internetem, ale bez názvu se mi je nedaří najít a ráda bych věděla co potřebují.Jana
Zdravím Jano, je to jedna ze 150 druhů sukulentních echevérií o tom není pochyb.Česky se ji říká dužnatka (tedy nic moc) a protože je podobná našim netřeskům, říká se ji také mexický netřesk.Váš sukulent patří mezi druh echeveria agavoides viz 1.foto dole. Konkrétní přídomek znamená "agáve jako" protože její forma je trochu podobná agave.Existují i její hybridy, ale to už je opravdu pro skutečného odborníka.např.Martin´s Hybrid.( 2.foto) Chtěla by opravdu přesadit a to do zeminy pro sukulenty a kaktusy.Zalévat byste ji měla mírně,zemina by měla vždy mezi jednotlivými zálivkami vyschnout. V zimě by se měla zalévat minimálně. Při zálivce dávejte pozor, aby se voda nedostala na listy.Voda na nich způsobuje hnilobu a žloutnutí, naopak pokud má nedostatek vody, projeví se to tím,že listy vadnou a scvrkávají se. Odnože vám bez problému zakoření.Tož,tak.
Tak jsem pohledala echeverie...,myslím, že by to mohla být a jsou i pokojové,ale bohužel já jako lajk si netroufnu určit jaká to zrovna je jsou si strašně podobné
annaa*
Echeverie mají zakulacené listy, rostlina na fotce má listy špičaté. Není toto podobnější té vaší?
No právě nejsem si jistá,jestli ty listy nejsou moc tenké na tu moji..takhle,kupovali jsme si jí asi před 2lety s mamkou a když k nám přišla,tak se divila,že ji mám malou..je pravda,že jsem se květinkám moc nevěnovala (bohužel si nedokážu vybavit,jak vypadala,když jsme ji kupovali) jestli jsem ji nepokazila.Teď mám na květinky čas a nejspíš jsem ji přelila,začíná hnědnout... chtěla jsem ji vypátrat,jestli půjde zachránit...že bych ji přesadila a rozdělila na ty menší,jenže nevím, zda není už pozdě na přesazování..
Jůů, já už nedoufala,že se dozvím název...už jsem ji přesadila a budu doufat, že se vzpamatuje...já moc děkuji a děkuji všem za snahu odhalit název společnými sílami
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.