Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postřik brambor

Od: albia* odpovědí: 5 změna:

Ahoj:) mám dotaz. mohu postříkat brambory kuprikolem proti plísni a zároveň proti mandelince mospilanem...mohu to smíchat...díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Můžete smíchat, ale nemíchají se koncentráty. Do postřikovače tedy trochu vody, dát jeden přípravek, rozmíchat, dát druhý přípravek, rozmíchat, doplnit konečným množstvím vody a řádně promíchat. Ještě můžete přidat hnojivo na listovou výživu. Kuprikol je kontaktní, nyní bych volil spíše systémový fungicid, aby byly chráněny i nové přírůstky.

albia*
hodnocení

Děkuji, můžete mi prosím doporučit nějaký ten systémový fungicid:)

Systémový fungicid pro první ošetření používám Ridomil gold. agromanualshop.cz/...

mirpo
hodnocení

2x

Jo určitě to jde,ale proč si na záhony dávat nějakou chemií ,já to stříkám tzv kopřivovým nálevem do sudu z deštovou vodou přidate asi pul košiku kopřiv necháte as 5 dnů kvasit nebo raději déle pak zředit asi 3díly nalevu a jeden díl vody postříkat nat ráno a večer mne zmizela plísen a mandelinky bylo uplně málo a nat rostla tak ,že se sousedé divili proč mám tak vysoké brambory,je to i hnojivo je to ekologický postřik uplně zdarma a hlavně uspěšný.

albia*
hodnocení

:) naložím kopřivy a zkusím to, ale všade okolo už mandelinka je , tak ten první postřik bude chemie*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]