Ahoj, potřebuju poradit, mám dracenu s proužkatými listy, která potřebuje světlo,.. všechno má, ale jak sem ji přivezla domů z obchodu, tam mi začali hnědnout listy do půlky a od půlky zase žloutnout. Když ho utrhnu, tak to pokračuje na dalším. Nevím co s tím mám dělat. Poraďte..
Ahoj, co to znamená, že všechno má? asi ne všechno, důvodů může být více - prochladnutí při cestě domů, ale to bych snad vyloučil? dále pak dracéna nesnáší průvan, ten také doufám nemáš, a zimování by mělo být v chladnější místnosti, tak do 20C při mírné zálivce, ovšem nemusíme zimovat vůbec, ale o to víc musíme zalévat, neboť rostlina více vody spotřebuje + odpar, někdy jsou dracény pěstovány v příliš suchém vzduchu, tudíž musíme občas rosit, tak jestli ta tvoje dracéna tohle všechno má, tak pak fakt nevim...
montinka*
Průvan nemá, mám ji v ložnici. Co jsem ji přesadila, tam mi přijde, že se to trochu zastavilo, tak uvidíme jak to dopadne Při cestě neměla šanci prochladnou, měla sem ji jen hodinu cesty v autě.. stříkám ji leskem na listy aktiv, takže tam má i nějaké to hnojení a s rosením, taky ji občas orosím, ale dávám přednost jednou za 2 týdny tomu lesku.. Ale otestuju tvoje rady. Díky
ukulele*
pozorně si přečti na návodu u lesku, zda-li ho snášejí dracény, poněvadž u některých rostlin se aplikace lesku na listy nedoporučuje, a jako hnojení používej nejlépe Kristalon pro pokojovky...
Vaše draceana (dračinec) je druhu Deremensis. Pravděpodobně trpí nadbytkem vody, podobně se ale projevuje i opačný extrém. Jak již psáno, velmi jí vadí průvan. Pokud ji na zimu dáte do chladna, snižte zálivku. Tento druh ale může být celoročně v interieru, nevadí mu to. Při suchém ovzduší se zvyšuje možnost napadení puklicemi, vlnatkami, sviluškami či třásněnkami...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.