Nejste přihlášen/a.
Je to dracena nebo juka? Měla jsem ji velkou, odspodu nahoru samé listy. Listy odspodu jsem otrhala a rostlinu rozřezala na řízky a vrcholový řízek(listovou růžici). Ale nevím teď, co dál s tím řízkem na druhé fotce - myslela jsem, že mu rostou jednotlivé listy, ale ono to vypadá jako listové růžice. Mám většinu z nich vytrhat a nechat třeba dvě? Nebo by se třeba dalo je nechat růst všechny a nějak pak je utrhnout a zasadit? Řízky stále ani po dvou měsících nemají kořeny ani jejich náznaky - bude to snad trvat rok? Děkuji za rady!
Ten kmínek, to je pěkné. To bude pěkné. Já bych to nechala a odštípala mnohem později, až kdyby se mi to nelíbilo. Prozatím bych přihnojila, ať má z čeho růst. A to čerstvě zasazené, tomu bude dlouho trvat, než zapustí správné množství a délku kořenů. Teď se věnuje kořenům a až následně tomu, co je nad zemí. Ale i tak, je to zajímavé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.