Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé mušky u pokojovek

Od: mamina® odpovědí: 6 změna:
prosím o radu,na povrchu zeminy u pokojovek se mi objevily černé mušky,co s tím? dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Popis by odpovídal vinným muškám, třásněnkám nebo také podkopníčku. Postříkat prostředkem dle doporučení specializované prodejny (např. drogerie) - Neoron, Fitoverm atp.
hodnocení

Děkuji za radu,zkusím

vmooonca*
hodnocení

0x

Mě pomohlo vše přesázet.Zjistila jsem že byly v substrátu,který jsem si koupila na přesázení.Takže nezbylo nic jiného než koupit nový a vše přesázet.Mušky pak zmizely.

hodnocení

No,stalo se nám to u noliny a yuky a zrovna ty se nám moc přesazovat nechtělo.V drogerii jsme koupili lepicí destičky a za nějakou dobu bylo po problému.Dík za radu mamina
Obávám se, že toto řešení je jen dočasné. Vyletující mušky se opravdu na lapač pochytají, ne však všechny a tak jim je dána šance množit se dále a navíc se rozšířit do dalších květináčů. Zmínka o přesazení je správná, ostatně je na zdejší poradně popisována několikrát, ale je dobré zeminu před použitím sterilizovat - mikrovlnně či tepelně, jak je možné.
jaja28*
Také se dobře osvědčilo, když se nechá pár dní zcela vyschnout půda u všech květin v dané místnosti. /záleží na rostlinách, kolik toho vydrží , aby jim to neuškodilo/. Je-li půda zcela vyschlá 1-3 dny, tak by to mělo stačit. A není potřeba žádná chemie, ani žluté papírky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]