Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování papriky venku

Od: fex odpovědí: 9 změna:

Pěstujete někdo papriky na zahradě venku, mimo skleník? V jaké oblasti? Jak se jim daří?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

0x

Dobrý den, jednou jsem zkoušela papriky mimo skleník, v oblasti 500 m.n., moc se jim nedařilo, sice nějakou prťavou sem tam jsme sklidili, ale nic moc :)

hodnocení

0x

Papriky dávám do foliového krytu, který stačí pouze po určitou dobu na jaře, než papriky povzrostou. Pak už je stále otevřený. Pěstování úplně na volno se mi neosvědčilo.

isteron
hodnocení

0x

500 m nn.m. bude asi príliš vysoko. Záleží na tom na akú hodnotu klesjú nočné a ranné teploty. V našom kraji , kde sa pestuje paprika a paradajky vonku, je 200 m n. m, teploty okolo 5 - 15 ° C.

hodnocení

0x

máme doma skleník kde má žena rajčata a jiné věci, ale papriky které se nesnesou s rajčaty ve skleníku ma žena v plastových pytlích venku vedle domu jak je chladněji z počátku jak je zasadí na jaře tak pytle na noc přivírá oblast beskydy cca 550 m.n. a úrodu má vždy pěknou holk koníček je koníček

pohanka*
hodnocení

0x

Protože jsem již doma, letos jsem zasadila pár semínek do kelímků a minulý týden šly papriky ven. Musím ale podotknout, že to je vysloveně ,,paprika polní,, tedy přímo ven.

Tak se těším, že budu snad mít úspěch a něco sklidím. Ale příští rok plánuji i ten skleníček

Perlička z jara minulého roku: snědla jsem papriku obyčejnou, zelenou, marketovou a pro srandu jsem píchla semínka do kelímků.

Ujalo se a malé pariky šly do kbelíků se zeminou, vždy tři. Přes léto byly venku pod plachtou nataženou na kovové podpoře. Na zimu šly domů k oknu. Od léta sklízím malé papričky, ještě doposud, kromě pár týdnů odpočinku okolo vánoc. Takže opravdu jsou dvouleté. Opylovala jsem školním štetečkem, jenom zašmrdlat a funguje to.

emilka12*

Jsem z jižní moravy a paprice se tu daří.Záleží taky na počasí.Lonské suché léto se paprice nedařilo.Předloni jsem pěstovala papriku ze semen které jsem skovala z kupované červené papriky a byla krásná.Jaká bude letis paprika se uvidí :)

kamila*
hodnocení

0x

Na zaskleném balkoně situovaném na východ,v podhůří Jeseníků cca 360m.n.m perfektně.Od 5 do 10:30h více než 35 stupnů Celsia...nutnost sklo pootevřít...dnes už kvetou i s rajčaty.

lidus*
hodnocení

0x

Ano, a daří se jak který rok, někdy je paprik tolik, že rozdávám a příště jsem ráda, že mají vnučky na jídlo. Dávám odrůdy Věra a Slávy F1 (snad,napovídá mi manžel), jsou to polní odrůdy, kozí roh sladký Samara, chilli a tu mám v květináčích. ¨Vyséváme do truhlíků ze svých paprik stejně jako rajčata, po zmrzlých jdou ven. Loni se sklízelo ještě začátkem října, jak bude počasí letos se uvidí. Vyškovsko.

hodnocení

0x

Pěstuji zásadně venku, ale kupuji, nebo sama pěstuji jenom ty odrůdy, které jsou určeny k "polnímu" pěstování. Ale také jsem experimentovala a z koupených červených kapií jsem si zasadila semínka a loni jsem sklízela. letos jsem si vypěstovala ty malé pálivé papričky které se dají sehnat pouze u u Vietnamců. Pálí jako čert, jsou podlouhlé a opravdu malé a já je miluji. Tak uvidím, jestli se mi podaří je vypěstovat i tady. Zatím se mají k světu a dvě sazenice jsou venku a dvě ve foliáku. Bydlím v Poděbradech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]