Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Víte, jak kvete zázvor, který mnozí kupují v obchodech? Mně se podařilo, že mi kvetl zač. listopadu 2014 doma v květináči, tak se s vámi podělím.
Jelikož nemám možnost aktuálně odpovídat na dotazy, přiložím ještě povídání k tomu jak jsem si to tehdy napsala a přitom jsem se i učila něco na počítači, i s pomocí hodných lidiček dát to do PDF a JPG, ten program nemám. Mám vícero zpracování fotek. Zázvor má hlíznatý oddenek, jak jsem se dočetla. Květ po 51/2 hod chřadnul. Jsem ráda, že jsem se podívala i večer, jinak bych si myslela, že květy uhnily.
Myslím si, že zázvor na konzum potřebuje bohatší zálivku, aby byl šťavnatý. Já jsem měla květináč již plný a špatně se zalévalo. Na jaro jsem jej chtěla již zrušit, ale pak jsem si to rozmyslela. A některé rostliny chtějí spíše sušší zeminu (ne však suchou), aby kvetly a taky výživu na podporu květů. Na podzim lodyhy zežloutnou a dají se vyloupnout. Další rok by měly vyrůst další výhonky. Svůj zázvor jsem nekonzumovala, za ty roky by byl asi dřevnatý, i z obchodu bývá někdy. Přeji, ať se vám taky podaří přivést jej ke květu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.