Nejste přihlášen/a.
Na mladém stromkovém angreštu se nám skoro na všech plodech objevil během 24hod bíly povlak,vypadá to jak obalené v mouce.Bojím se že to bude nějaký druh plísně,prosím o radu na nějaký přípravek doposud jsme nějake postřiky na ovoce ani zeleninu nepotřebovali.Tak ani nevím jestli se dá ošetřit pokud už má plody.Děkují za radu
Kdysi jsem to padlí měla na dvou angreštech také.Museli jsme je zlikvidovat.
Angrešt je velmi dobré ovoce, proto doporučuji kupovat jenom takovou odrůdu, která je americkému padlí odolná! Já mám Captivator. Jiné druhy na www.stareodrudy.org.
Pokud je to padlí, a asi jo, i když se většinou objevuje nejdříve na listech, ((ale třeba jste si nevšimli, na světlejších listech
je hůř vidět a je vždycky na mladých lístcích na koncích větviček), zlikvidovat, spálit, umýt si ruce nebo vyprat rukavice, velmi snadno se šíří. Pokud pod bílým povlakem plody nejdřív hnědnou a potom černají, máte jistotu.
Mám několik let angrešty neznámé odrůdy protože jsem je kupovala v OBI, nikdy jsem je nestříkala a jsou zdavé, pak jsem si koupila velkoplodý, odrůdu jsem zapoměla, a ten jsem musela zlikvidovat hned druhý rok. Taže vybírat rezistentní. Ať se vám daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.