Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angrešt asi plísen

Od: wifi odpovědí: 8 změna:

Na mladém stromkovém angreštu se nám skoro na všech plodech objevil během 24hod bíly povlak,vypadá to jak obalené v mouce.Bojím se že to bude nějaký druh plísně,prosím o radu na nějaký přípravek doposud jsme nějake postřiky na ovoce ani zeleninu nepotřebovali.Tak ani nevím jestli se dá ošetřit pokud už má plody.Děkují za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

chovatelka.cz/...

doplněno 21.05.16 12:30:

Kdysi jsem to padlí měla na dvou angreštech také.Museli jsme je zlikvidovat.

Padlí americké

pohanka*
hodnocení

2x

Angrešt je velmi dobré ovoce, proto doporučuji kupovat jenom takovou odrůdu, která je americkému padlí odolná! Já mám Captivator. Jiné druhy na www.stareodrudy.org.

radkapod*

Nebo včas stříkat, stačí před kvetením (nebo ještě jednou po sklizni) a můžete mít i staré, chutově nedostižné odrůdy jako je třeba můj Zlatý Fík *palec*

zahradkarka*
hodnocení

0x

Pokud je to padlí, a asi jo, i když se většinou objevuje nejdříve na listech, ((ale třeba jste si nevšimli, na světlejších listech

je hůř vidět a je vždycky na mladých lístcích na koncích větviček), zlikvidovat, spálit, umýt si ruce nebo vyprat rukavice, velmi snadno se šíří. Pokud pod bílým povlakem plody nejdřív hnědnou a potom černají, máte jistotu.

Mám několik let angrešty neznámé odrůdy protože jsem je kupovala v OBI, nikdy jsem je nestříkala a jsou zdavé, pak jsem si koupila velkoplodý, odrůdu jsem zapoměla, a ten jsem musela zlikvidovat hned druhý rok. Taže vybírat rezistentní. Ať se vám daří.

veronica
hodnocení

0x

Používá se Karathane, ale nyní můžete akorát zachraňovat keř na další roky, protože se ošetřuje preventivně na jaře. Funguje i na cukety - padlí na listech - koncem srpna a v září.

mojejmeno
hodnocení

0x
Jednoznačně padlí americké.Letos se můžete s urodou rozloučit a budete muset chemicky zabojovat aby vam to vubec stromek zvládl.Jako postřik nestačí sirnate přípravky ale hledejte takovy který je vyloženě na padlí americké.Osobně bych otrhal a vyhodil plody do popelnice a do podzimu mu dal dva postřiky a pak už se držet na jaro předepsaného preventivního strikaní.
wifi
hodnocení

Přesně tak jsme to udělali...všechny plody jsme otrhali,hodili do popelnice a uděláme postřik.Vedle máme stromkové rybízy ty prozatím vypadají v pořádku, ale když už mají plody tak se zřejmě stříkat preventivně proti americkému padli už nemůžou asi až po sklízni nebo na jaře?Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]