Dnes jsem si všimla na prutech ostružin oranžových teček. Je to dost hustě poseté. Co to je a co proti tomu dělat. Moje druhá otázka je - ostružiny v době zrání /plody/ mají některé části růžové a jinak jsou černé. Není to na všech plodech, jen na některých. Na chuti to nevadí. Plody jsou veliké jako ostatní.Co to je? Něco jim chybí?
Mohlo by se jednat o rzivost - lze řešit odstraněním poškozených částí při jarním sestřihu. Preventivní ošetření se pak dělá běžnými univerzálními prostředky proti rzivosti krátce po rašení alespoň dvakrát v desetidenním intervalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.