Jedná se asi o Pryšec habešský (Euphorbia abyssinica) a problém bude v nevhodném prostředí. On chce na zimu odpočinout, tedy snížit zálivku na minimum, spíš sucho, a stanoviště chladnější - do 15°C. Až jej dáte na jaře na sluníčko, odvděčí se vám...Mám jej také a během zimy se nachází v prostředí podstatně chladnějším - okolo sedmi stupňů...
jirina*
Děkuji za reakci. Já jsem ho měla 3 roky neustále v bytě ( v teplém obývacím pokoji, spíše suchý vzduch) a prospíval a rostl krásně. Asi před 3 měsíci jsem ho přesadila. Asi měsíc na to mu všechny lupínky opadaly a začal žloutnout. Tak nevím, jestli to má nějakou souvislost s tím přesazením. Nebo mu po 3 letech začalo vadit právě to teplejší prostředí...
Hm, to přesazení bylo ve velmi nevhodný čas - obvykle se tak činí na jaře do dobře drenážované výživné zeminy. Navíc je tato rostlina velmi citlivá na jakékoliv náhlé změny. Ten suchý vzduch by jí měl vyhovovat. Jak jsem již psal, nehnojte, velmi málo zalévejte a nechte ji v chladnu. Je to jinak bezproblémová vděčná rostlina, přemíra péče jí spíš škodí. Bude to dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.