Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlina na snížení cholesterolu

Od: mariedousova odpovědí: 8 změna:

Jakou rostlinu lze pěstovat na zahrádce na snížení cholesterolu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

0x

Například libeček.

nejlépe jít k lékaři rostlinka vás z toho nevyléčí,Nemá takovou moc...,,říkají také česnek,,ale lékař je lékař.Bylina by vám mohla narušit léčbu,,

hodnocení

0x

nevím, jak vysoký ho máte, ale nepomůže ani rostlina ani doplněk stravy, jsem cholestol a lecitin (doplnky) a zůstal stejný i přes dietu. Nyní beru prášek na předpis a doktorka mi říkala že ho budu musett brát stále, jakmile přestanu, zase vyskočí , bez jejího souhlasu jsem bho na měsíc vysadila a přestože jse nejedla nic hodně tučného a omezila sladké, opravdu vyskočil, takže ho teď beru stále

zwiki*
hodnocení

0x

Kupte si Kurkumu a přidávejte do jídel.

martheczka*
hodnocení

0x

Toto jsem našla na Novinky.cz - takže to berte s rezervou *smich* :

Existuje řada potravin, které to dokážou. Například cibule nesnižuje jen celkovou hladinu cholesterolu v krvi, ale působí také proti shlukování krevních destiček, tedy vzniku krevních sraženin. Ty bývají nejčastější příčinou infarktů a mrtvic.

Podle výzkumu amerických vědců se u 70 % pacientů, kteří snědli zhruba polovinu středně velké cibule denně, zvýšila hladina dobrého HDL cholesterolu až o 30 %. Má-li podobné vlastnosti česnek, o tom odborníci diskutují.

Shodují se však, že zlepšuje pružnost cév, uvolňuje jejich stažení a snižuje krevní tlak. Stejně jako cibule působí proti vytváření krevních sraženin, a navíc i proti usazeninám v cévách.

Mírně snižují cholesterol jablka a mrkev. Podobně působí i zelený a černý čaj, oves nebo fazole. Když denně sníte třeba deset patnáct deka fazolí, máte šanci, že váš cholesterol poklesne až o 19 procent.

dousovamarie

Moc děkuji za odpověd. Já už beru léky od lékařky asi 10 let, ale začli mi po nich padat vlasy a tak bych ráda vyskoušela něco z přírodního produktu.

Čínská medicína nedá dopustit na ženšen pětilistý. Pěstuje se daleko jednodušeji než pravý ženšen jen přes zimu ho musíš mít v květináči protože u nás vymrzá. Na to abys si mohl průběžně trhat listy na denní čaj je ale prej potřeba mít tak pět rostlinek. Dneska se už dají sazenice běžně koupit na tržnici. Já vysel pytlík semínek z china.shopu a nevylezlo mi nic :( Takže ho manželka nakonec taky sháněla po tržnicích.

hodnocení

0x

Větší sajrajt, než léky na cholesterol, aby člověk pohledal! Existují názory, že jsou horší než samotný zvýšený cholesterol. Když jsem to nadhodila svému lékaří, tak se jen uculil a ač to není žádný lidumil, od té doby mi ho nepředepisuje. Snažím se hlídat stravu, dost vlákniny, minimum tuku (olej řepkový, do smažení na špičku nože sádla - olej nemá minerály, a občas na procvičení žlučníku slabě namazat chleba máslem, jinak slaběFlóru). Piju bylinkový čaj a asi ten můj chol. nebude tak špatný, když náš lidumil zatím neřve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]