Nejste přihlášen/a.
Elly, to co napsal Strejc je sice pravda, ale bohužel mám opravdu špatné zkušenosti s takto zakoupeným růžovým stromkem, pokud jsem se ho snažila přesně podle návodu pěstovat dál jako kontanejrovou růži. Pokaždé uhynula. Teda abych byla přesná, růži kterou jsem dostala zrovna jako Vy, koupenou někde v supermarketu. I já jsem si pak jednu koupila, nechtěla jsem to vzdát. Ale nešlo to. Oni to něčím hnojí a mají to v úplně jiných podmínkách, než máme my doma.Do prodeje to dají krásně nakvetlé a my se chytíme. Pak růžička odkvete a dál už jen chřadne. Pokud necháte v květináči. Leda dát do země, nebo pak přesadit do jiného květináče a dát jinou zeminu a pomalu ji navykat na jiné podmínky. Tak možná. Zkuste to a sama jsem zvědavá jak se Vám to povede. Třeba se Vám to podaří. Já také miluji růže a tyhle stromkové jsou takové elegantní.
A nezahubíte ji Vy, ale to jak byla původně pěstovaná a co jí můžete poskytnout Vy v domácím prostředí.
Elly, jestli máte možnost, na nic nečekejte a dejte ji na zahradu do půdy a pořádně zalijte. A zalévejte dál, nenechte vyschnout půdu. Růže potřebují zalévat. Myslím, žýe když to uděláte, můžete ji dále pěstovat. Ale na zimu raději obalit celý kmínek netkanou folií, možná i svázat větve dohoromady a také obalit. jako se to dělá u fíkovníku. Ale tahle rada je "střelená od boku", nemám zkušenosti. Třeba příští rok už se to dělat nebude muset, protože zesílí, ale ten první rok bych ji nějak zaopatřila na tu zimu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.