Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pečovat o růžičku? Nemám zkušenost

Od: elly* odpovědí: 9 změna:

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Elly, to co napsal Strejc je sice pravda, ale bohužel mám opravdu špatné zkušenosti s takto zakoupeným růžovým stromkem, pokud jsem se ho snažila přesně podle návodu pěstovat dál jako kontanejrovou růži. Pokaždé uhynula. Teda abych byla přesná, růži kterou jsem dostala zrovna jako Vy, koupenou někde v supermarketu. I já jsem si pak jednu koupila, nechtěla jsem to vzdát. Ale nešlo to. Oni to něčím hnojí a mají to v úplně jiných podmínkách, než máme my doma.Do prodeje to dají krásně nakvetlé a my se chytíme. Pak růžička odkvete a dál už jen chřadne. Pokud necháte v květináči. Leda dát do země, nebo pak přesadit do jiného květináče a dát jinou zeminu a pomalu ji navykat na jiné podmínky. Tak možná. Zkuste to a sama jsem zvědavá jak se Vám to povede. Třeba se Vám to podaří. Já také miluji růže a tyhle stromkové jsou takové elegantní.

A nezahubíte ji Vy, ale to jak byla původně pěstovaná a co jí můžete poskytnout Vy v domácím prostředí.

elly*
hodnocení

Děkuji. Já jsem zkoušela cca 2x pěstovat růžičku, byla obdobná jen nebyla roubovaná. Bohužel pokaždé začala ztrácet lístky a i když jsem kolem kytičky lítala jak blázen uhynula :(. Možná zkusit přesadit. Je krásná a bylo by mi líto když by uhynula
rostlin*
Minirůže se neočkují. Jsou to řízkovanci. Pokud opadávaly listy,neměla svilušky?

Elly, jestli máte možnost, na nic nečekejte a dejte ji na zahradu do půdy a pořádně zalijte. A zalévejte dál, nenechte vyschnout půdu. Růže potřebují zalévat. Myslím, žýe když to uděláte, můžete ji dále pěstovat. Ale na zimu raději obalit celý kmínek netkanou folií, možná i svázat větve dohoromady a také obalit. jako se to dělá u fíkovníku. Ale tahle rada je "střelená od boku", nemám zkušenosti. Třeba příští rok už se to dělat nebude muset, protože zesílí, ale ten první rok bych ji nějak zaopatřila na tu zimu.

hodnocení

2x

O tuto rostlinu lze pečovat podle pravidel pro Rosa chinensis Minima - Miniaturní růže.

Jak pečovat o růžičku? Nemám zkušenost #2
elly*
hodnocení

Děkuji. Dostala jsem ji darem a nerada bych rostlinku zahubila.

Z vlastní zkušenosti mám, že po dvou týdnech začala chřadnout a kdybych ji nepřesadil ven na záhon, tak bylo po ní. Ať se daří lépe.

doplněno 17.05.16 20:20:

Jestli vám na zahradě vydrží normální růže, tak tahle taky. Není rozdíl.

elly*
hodnocení

Zahrádku máme, ale jsme v Krušných horách. Asi by jí bylo chladno.. :D za zvážení to stojí

rostlin*
hodnocení

0x
Směšný návod v první odpovědi. Pecka je to doporučované generativní množení,které prostě nemůže vyjít. Všechny růže špatně snáši kontejnery. I minirůže jsou nic víc než "obyčejné" růže. Vysadít ven do volné půdy,nebo alespoň větší kontejner. Pak ale dostatečnou zálivku a hnojení. A nechat venku. Na zimu zakrýt,případně kontejner ponořit do půdy. Pokud je růžička odolná,máte štěstí a nebudete se potýkat s padlím,černou skvrnitostí a pod..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]