Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nůžky na trávu a keře

Od: akrass® odpovědí: 10 změna:

Prosím, poraďte, jaké nůžky na trávu a keře koupit. Máme větší zahradu, kolem plotu , keřů apod. by se hodily nůžky na nabíjení i s rukojetí. Ale je jich spousta. Chtělo by to silnou výdrž, kvalitu, a taky i na ostříhání větviček ... potřebuji manželovi k narozeninám, tak aby neřekl, že to je spíše hračka než užitečný stroj, děkuji moc.

Nůžky na trávu a keře

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

kdyz tohle je tezko, stejne je nakonec nejlepsi obycejna strunovka a poctive ocelove nuzky na kere... nicmene na tento segment se zameruje Gardena, a z te shity z pasu nesjizdeji ;)
Kolem zahrady beham rad a v podstate cely den, a rad se v sezone "opijim", kdyz je hezky (pivo) uz od dopoledne pri praci na zahrade, protoze v zime si zadelam na setrvacny vydelek v lete... Mozna by to vyresil krovinorez, pokud jde o starsiho cloveka nebo holt chce to delat za pomoci zabavnych pomucek :) Nicmene mi staci na celou zahradu motycka, krumpac, hrabe a rezaci hrabe, el. sekacka, strunovka a dobre kleste (uz jsem dvoje zlomil a z jednech porad vystrelovala pruzina) tak jsem se nastval a koupil nejake drahe za 400 a je klid :)

Klacky vam to moc nezvladne, ale jestli je to hracicka a bude ho bavit si strihat okolo chodnicku a zahonku prerostlou travicku, tak je to idealni darek :)

doplněno 17.05.16 12:28: No gardena prave dela stejne aku co jste vlozila na startu... podival bych se byt vami na heurece, co na to rikaji lidi, co to maji koupene... me to prijde takova kravina, ale jako dite by me to fascinovalo (vyrabel jsem si z motorku a ziletek vlastni, z dnesniho pohledu hodne nebezpecne, "strunovky") :)
hodnocení

máme sekačku, i křovinořez, ale myslela jsem ty okraje okolo plotu, kamenů a keřů. Takže doporučujete z Gardeny?, Mám tedy koupit ty nůžky? nejsou na AKU, ale jsou jednoduché- takže asi vydrží což? děkuji znovu za rychlou odpověď, už mi to spěchá :)

hodnocení

tak manžel to vyřešil za mě. Dnes byl v bazaru a shodou okolností koupil ruční ostré nůžky velké a malé za celkem 200 Kč, a je to :) takže mám po vymýšlení a to na tom sedím už dva dny a přemýšlím, co koupit. Takže děkuji za rady, jdu vymýšlet jiný dárek...

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Pokud opravdu nechcete koupit "hračku", která by už příští rok ležela neužitečně v kůlně...

Pak NIC na Aku.! Za dva, tři roky zjistíte, že to funguje už jen tři minuty a neušmikne to

ani půlcentimetrovou větvičku z živého plotu. Nové náhradní AKUpacky bývají takřka stejně drahé, jako

nový stroječek.

Smiřte se s prodlužovačkou a dokonce ušetříte. Jak nervy, tak peníze.

hodnocení

A co tedy doporučujete? Jaký typ? děkuji

doplněno 16.05.16 09:47:

A ještě třeba Mounfield dává 7 let záruku, ani tam to nekupovat?

amidamaru*

Nenechte se nachytat mounfildem.Co se týče stroje,tak vám dají 7 let záruky.Ale vše si musíte kupovat u nich a zaplatit i servis.Tak jsem se chytil i s kultivátorem.Jak jsem ho nastartoval,tak všechny šrouby lítaly po zahradě.Víte co mi řekli?Mněl jte ho v provozu.Záruka se na to nevstahuje.!Pokud máte v blízkosti elektřinu,tak raději manželovi kupte nějako elektrickou sekačku,nebo křovinořez.S nim obřežete i plot.Já mněl křovinořez,ale místo trojbřitu jsem si namontoval pilku s sk plátky,a sekal jsem s ni jak trávu,tak i keříky.Sice byl benzínový,ale jel jak na másle.Nyní nevím(myslím průměr 22)jaké to má osazení,ale v prodejně(třeba i v Tesku jde pilku změřit,a podle toho koupit křovinák.Takové akůčkové,to jsou jenom chytáky pro lidi.

limetka*
hodnocení

0x

Já mám už roky aku-nůžky od Gardeny a fungují dobře. Jen po těch letech mám dojem, že se rychleji vybijí.

2kedar*

O tom jsem psal.! Veškeré nářadí na akumulátor, časem odejde...

Ten "čas" není o mnoha letech. Je to pouze otázka měsíců.

Není to totiž vrtačka, kterou používá řemeslník furt... třeba Metabo, Makita... či jiné

opravdu dobré "cajky".

To, co koupíte na zahradu, bývá ten nejhorší šunt... ikdyž je třeba z "kamenného krámu".

hodnocení

tak který typ doporučujete?

Já mám tyto nůžky z Lidlu, cena cca 500,- a spokojenost. U všech akumulátorových nástrojů po čase dochází ke ztrátě té kapacity akumulátoru. Nůžky jsou dříve vybité a musí se častěji nabíjet. Přistupuji k tomu tak, že je to zahradní hračka a ta výdrž není na kolik let a nemá cenu kupovat nijak extra drahý model. Po čase se otupují i ty nože a nikdy se mi to nepovedlo nabrousit na 100%. Takže levné a co dva až tři roky koupit nové ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]