Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrk usychá seshora

Od: minda® odpovědí: 6 změna:

zdravím všechny zahrádkáře a prosím o radu - máme na zahradě krásný vysoký smrk, ale letos začal usychat... čím to je a můžu s tím něco dělat? díky...

Smrk usychá seshora

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, takto vypadají jehličnany, které napadl např. kůrovec. Obávám se, že jediná možnost bude likvidace celého stromu. Zdravím!

P.S. Pohledejte dírky na kmenu.

doplněno 11.05.16 17:49:

ceskatelevize.cz/...

doplněno 14.05.16 22:04:

Tak co? Video jste viděla? Strom prohlédla a dírky našla či ne?

Můžete začít dělat dříví na zimu. Raději hned než kůrovec napadne i jiné smrky nebo suché větve přistanou někomu na hlavě.

hodnocení

bene, díky - video jsem shlédla a strom prohlédla, ale nic neobjevila - ani piliny na zemi, ani dírky v kůře - jenže on je to velmi starý mohutný smrk, možná ten kůrovec řádí jen nahoře, kam se nedostanu? v každém případě na to budu muset někoho pozvat, aby smrk skácel - v jiné části zahrady máme další nádherné smrky, jedle a borovici, nerada bych, aby kůrovec napadl i je... achjo... a to přitom v naší oblasti skoro žádné jehličnaté lesy nejsou, samé listnáče...

jenda123123*
hodnocení

0x
Kůrovec ! Pořezat co nejdřív nebo se to rozleze na ostatní stromy, pokud jsou v blízkosti jiné smrky tak už jsou na 100% chycené taky kůrovca jsem neviděl na modřínexh a listnatých stromech. Bohužel mě tento problém trápí taky tak veřte že vím o cem mluvvím :(:(:(:(

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš kůrovec... Drobné piliny u paty stromu, v místech závrtu do kůry vytéká pryskyřice.

Pokud to je kůrovec tak okamžitě pokácet a odkornit nebo chem. ošetřit.

jabraka*
hodnocení

0x

dokonce je to kůrovec severský,který napadá korunu smrku odshora.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma seshora

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]