Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadnoucí stonky Polyscias fabian

Od: tomaskrupicka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám cca rok Stínovku, konkr. Polyscias fabian, krásně prospívala, vím, že nesmí slunce, průvan, jak zalévat, přesto před cca dvěma měsící začaly zelené stonky vyrůstající z dřevnatých kmínků uvadat a to postupně vždy z jednoho kmínku, teď už je na řadě třetí. Absolutně netuším co s tím, prosím poraďte někdo, díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Něco děláte špatně, při nedostatečném zacházení shazuje listy a neprospívá, je-li suchý vzduch. Je to náročná rostlina, vyžadující zvýšenou vlhkost vzduchu i půdy a teplo Upřednostňuje světlé místo,chráněné před přímým sluncem.Jak zalévat tedy víte, ale spíš než zalévat Polyscias potřebuje vzdušnou vlhkost okolo 70 až 80%, na kterou je velmi náročný. Proto se umisťuje do širokých misek s vlhkými oblázky a často se rosí.Taky by se měl každoročně přesazovat, s použitím dobré drenáže.A přihnojovat komplexním hnojivem pro dekorativní listnaté rostlinyJestli vaše stínovka tuto péči má, tak ještě pro jistotu prohlédněte pod lupou jestli není něčím napadena.Jinak mě nic jiiného nenapadá,proč by měly stonky uvadat.

tomaskrupicka
hodnocení

Moc děkuju za odpověd, bohužel co píšete, dělám, dvakrát denně rosím, pod nádobou je miska s keramzitem, místo má podle návodů polostín, slunce na ní nejde. Prospívala krásně jak jsem psal a najednou to s ní jde takhle s kopce. Napadená není. Děkuju.

To mě mrzí, že jsem vám nepomohla. Ještě mě napadlo, jestli vám nenastydla.Vyžaduje totiž stále stejné teplo,výkyvy nesnáší a zalévat jedině měkkou vodou, nejlépe dešťovou.Je to opravdu náročná rostlina na pěstování. Během toho roku,co ji máte, přihnojoval jste ji někdy? Třeba začala trpět nedostatkem živin.

tomaskrupicka
hodnocení

Včera jsem ji přesadil, překvapilo mě, že když jsem vzal kmínek do ruky, tak se sloupla kůra i když to asi v pravém slova smyslu kůra není, a samotný kmen byl úplně mokrý, což by značilo, že jsem ji přelil, jenže zase, zalévám dle návodu, tzn. nechám úplně vyschnout a pak zálivka. No uvidím jestli se vzpamatuje. Ještě k tomu hnojení, jak jste se ptala, tak v zimě jsem hnojil jednou za měsíc, jinak jednou za 14 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]