Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perilla krovita

Od: gabca® odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer, dostala jsem sazenicky Perilly mají pár lístků a už kvetou. Ráda bych, aby byly košatější. Mám je zastipnout?
Perilla krovita
Perilla krovita #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Upřímě řečeno neznám, nikdy jsem nepěstoval. Ovšem na druhém obrázku je jasně vidět, že terminál je zakončen květenstvím, dál neporoste a stonek tedy začne větvit sám. Otázkou je, jestli je květenství žádoucí.

hodnocení

Právě, že jsem se nikde nedocetla jestli se konzumují květy. Vím, že ze semen se lisuje olej. Chci především listy, které se dávají do salátů k masu a pod. Taky se dá vařit odvar. Když květy nechám na rostlině nebudou jí brát sílu?

hodnocení

0x

Pokoušela jste se najít bližší informace na netu? search.seznam.cz/...

Chtěla jsem vám vybrat jen jednu, ale tahle rostlinka má tolik využití, že jen jedna informace nestačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]