Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická rotační sekačka

Od: cesmina* odpovědí: 8 změna:

Přemýšlím o zakoupení el.rot. sekačky na trávu.Takové menší cenově okolo 1400-2000 Kč , 230 V, záběr 32 cm.Nemáte někdo zkušenosti se sečením s tímto druhem sekaček.Kolik asi vydrží let a jak nejdelší kabel lze použít.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Dop. Dolmar a záběr podle plochy...

Mám 7 let EM3913, koupená za 2400,- Kč jako jedna z nejlevnějších s tímhle záběrem a příjemně překvapila. 39 cm/ 1300W, kabel 50m 3x1,5 bez problému, rychlou chůzí seče do výšky trávy ca 10 cm, pak už nestíhá a musí se pomaleji. Koš plní výborně i mokrou trávou. Motor je od Makity. Sekám s tím jednou za 3 týdny ca 800m2 a dá se to celkem v pohodě... Zatím bez poruchy, jen každou sezonu brousím nůž, nůž zatím původní.

Životnost asi podle terénu - dokud se neohne o šutry hřídel motoru ;)

hodnocení

2x

My máme stejnou kategorii - MTD. Stála nějak kolem 1600 Kč, už ji máme 12 let a nevypadá to, že by měla odejít. Délka kabelu - nevím, používám 50 m prodlužovák, ono jedna věc je délka, ale druhá je průřez vodičů.

joudic*
hodnocení

0x

1. naveky, nez se rozlamou plasty...
2. tak dlouhy, na jaky mate penize ... nebo jakou mate sikovnost si udelat vlastni :)
700m zahrada obehana do hodiny, zatimco sousedka sotva par metru, jak se plahoci za pojezdem. Moje sekacka si ani netroufnu rict kolik ma let, byla tu, kdyz jsem koupil dum. Tipuju 20-30 let nejmin. Sekam bez problemu i hustou metrovou travu. Jsem s ni tak spokojeny, ze bych i darek novou sekacku s diky odmitl.

cesmina*
hodnocení

To jsem ráda ,že je chválíte .Na tu naši malou zahradu to bude stačit i s tím 50m kabelem.

asd1

"Metrovou trávu v pohodě" - toho berte s rezervou, kdyby byl rybář tak obden loví čtyřmetrový štiky ;) Metrovou trávu vezme leda bubnovka. Taky je sekačka a "sekačka", není jedno jakou pořídíte - křehké plasty, motor co po 50 hodinách zdechne, aerodynamika nože naplní jen půl koše a to ještě suchou trávou atd.

cesmina*
hodnocení

Já vím ,tu nevezme ani ta strunovka.Ta struna se zamotá a je po sečení.Mě jde o to ,že tady máme spoustu malinkých náletových dřevin a ty bych tím sesekala.Švagr říkal ,že při pravidelném sečení nemají šanci růst.A já budu konečně IN :-D,protože tady v ulici ji nemám jenom já. Všichni nějakou mají a pořád s ní tady vrčí.

joudic*

a tak kdo ji asi seka? mizi sama? *smich* to mam rad takovy rejpaly, dneska me to ceka, klidne hodim foto :) takovych je, co rikaji nejde nejde, a pak prijdu ja ;)

doplněno 10.05.16 17:47:

V pulce jsem si dal 2 cigarka se sousedkou, ktera sla z nakupu a divila se co to fotim :) 6x jsem vynesl kos 100m ke slepicim.

doplněno 10.05.16 18:15:

stara je mozna 15 let, ale podle me je to na te nalepce spis jen iso 2001 a ne letopocet

Elektrická rotační sekačka
asd1

Metrovou trávu jsem už viděl ;) Ale dej sem video jako to v pohodě zvládá nějaká 1200W rotačka za 2k :D Vem si metr a podívej jak vysoká je metrová tráva ;)

PS kde v ČR je dnes metrová tráva? To leda tak skleník botanický zahrady, sekce mýtina v džungli :D

32 cm je hodně málo, to už se furt běhá sem - tam jak při sekání tak s košem (je menší). Širší záběr je lepší. I těch mých 37 cm je dost málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]