Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkosť v pôde

Od: teri70* odpovědí: 7 změna:

Dobrý deň, po daždi okopem pôdu ,perdlžím tým vlhkosť pôdy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Zvládnete napsat i více, než jen holou větu?

hm*
hodnocení

0x

Říká se, že okopaná půda drží vodu lépe. A možná je skoro jedno, jestli okopeš před deštěm, nebo po něm. Před ním to asi půjde okopat lépe, jestli ovšem není hlína úplně tvrdá.

Nakypřením povrchu půdy přerušíte kapiláry, kterýmí voda vzlíná a tím se zmenší neproduktivní odpařování vody. Česky řečeno: okopáním šetříte vodu v půdě.

doplněno 06.05.16 23:32:

Toto pravidlo jsem nikdy neslyšel.

jabraka*

K tomu už není co dodat.

JB

hodnocení

0x

Staré zahradnické pravidlo říká, že jedno okopání uspoří dvoje zalévání.Po dešti to platí dvojnásobně;)

doplněno 06.05.16 23:34:

Jak vá správně vysvětlil pckop

hm*

Sakra, že já jsem vloni v létě tak zalejval! Stačilo jednou týdně okopat. :)

hodnocení

0x

Ovšem musí zapršet pořádně. Letos se tak třeba v Praze nestalo snad ani jednou. Jinak nakypříte jen těch horních pár centimetrů vlhké země a urychlíte tak její vyschnutí. A té suché vespod to bude stejně jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]