Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poletující bílé chomáčky -jaký strom,keř?

Od: jiskra® odpovědí: 11 změna:

Krásný den,z jakého stromu jsou chomáčky poletující aktuálně ve vzduchu? Nejsou to padáčky z pampelišek,je to taková vatička bez semínka (alespoň jsem ho neviděla). Chvilkama to vypadá,jako když sněží. Mám pocit,že toto je asi věc ,která mi nesmírně vadí,mám rýmu,škrábe mě v krku a nevím,zda je to alargen,nebo "obyčejná rýma". Znáte to někdo a nevíte,zda je to alergen? Děkuji, JISKRA.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

4x

U nás jsou ty bílá chmíříčka z vrby - alespon si myslím že je to vrba. Naštěstí už odkvétá, protože to chmíří mám uplně všude na zahradě i v bytě *bum*. Bohužel je to strom souseda...

Poletující bílé chomáčky -jaký strom,keř?
Poletující bílé chomáčky -jaký strom,keř? #2
hodnocení

Děkuji,myslím,že v okolí žádnou vrbu nemáme,ale je možné,že chmýří přiletělo odjinud. Krásný sváteční den. JISKRA

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vypadá to jako na obrázku? Potom by to byla semínka topolu.

Zdravím!

doplněno 06.05.16 17:22:

@jiskra - zřejmě to bude tedy ten topol. Zajímavé je, že by měl takto "svinit" až v červnu.

Ovšem, u nás letos třešně odkvetly už do konce dubna (tak, na 1. máje už nekvetla ani jedna a polibek se musel přesunout jen pod hrušku nebo jabloň). Pokud jde o topol jako alergen, tak toto není jeho květ. Toto jsou zralá semínka a zda z nich ještě něco způsobuje alergii, tak to nevím. Ovšem, já jsem na tyto alergie nikdy netrpěl a letos posmrkávám celé jaro. Takže, příroda je letos posunutá a snad už má být i po těch "zmrzlících".

Poletující bílé chomáčky -jaký strom,keř? #3
hodnocení

Děkuji,na obrázku mi to přijde takové hutnější,ale třeba to co lítá u nás cestou vypelichá. Myslím,že topol je výrazný alergen.

Jo, ten binec je z topolu. Máme tady víc bílo než v zimě.

hodnocení

2x
Na 95% to bude topol. Taky vždy brečím dojetím, když vidím ten sníh poletovat. Uklidní mne až tablety proti alergii :)

hahanaj*
hodnocení

1x

je to odkvétající jíva - děs běs

hodnocení

Děkuji všem za názory,snad to brzy odkvete. Venku tak nádherně a já sedím doma,páč vypadám jak plačka.:-D JISKRA

floro*
hodnocení

0x

Prosim vás, nyní poletují vrby, topoly poletují později. Ovšem pochybuji a ani jsem nikdy neslyšela, že by ochmýřené semeno bylo alergen, díky kterému by jste měli plakat štěstím. Alergeny jsou pyly, nikoliv semena.

hodnocení

0x

Zdravím jiskra, ať kvete topol či vrba, alergici na pyly jsou v této době chudáci,protože pyl z jejich květů patří mezi sílné alergeny.Potíže však mohou nastat i v případě vyvolávané mechanickým drážděním očních spojivek a nosní sliznice jemným chmýřím, které je součástí létacího aparátu semen.To jsem vyčetla z pylového kalendáře.Jestli zrovna teď poletuje chmýří z vrby či topolu,myslím si,že to není v tomto případě zase až tak podstatné i když já se přikláním k topolu, protože mám chatu u Labe, v místě, kde rostou podél břehů jen topoly a jejich chmýří jsem dnes na vlastní oči viděla poletovat. Ale u vás ty chomáčky můžou být klidně z vrby, jak píše floro.

hodnocení

Děkuji, u nás to budou spíš ty topoly.:( JISKRA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]