Nejste přihlášen/a.
Krásný den,z jakého stromu jsou chomáčky poletující aktuálně ve vzduchu? Nejsou to padáčky z pampelišek,je to taková vatička bez semínka (alespoň jsem ho neviděla). Chvilkama to vypadá,jako když sněží. Mám pocit,že toto je asi věc ,která mi nesmírně vadí,mám rýmu,škrábe mě v krku a nevím,zda je to alargen,nebo "obyčejná rýma". Znáte to někdo a nevíte,zda je to alergen? Děkuji, JISKRA.
U nás jsou ty bílá chmíříčka z vrby - alespon si myslím že je to vrba. Naštěstí už odkvétá, protože to chmíří mám uplně všude na zahradě i v bytě . Bohužel je to strom souseda...
Dobrý den, vypadá to jako na obrázku? Potom by to byla semínka topolu.
Zdravím!
doplněno 06.05.16 17:22:@jiskra - zřejmě to bude tedy ten topol. Zajímavé je, že by měl takto "svinit" až v červnu.
Ovšem, u nás letos třešně odkvetly už do konce dubna (tak, na 1. máje už nekvetla ani jedna a polibek se musel přesunout jen pod hrušku nebo jabloň). Pokud jde o topol jako alergen, tak toto není jeho květ. Toto jsou zralá semínka a zda z nich ještě něco způsobuje alergii, tak to nevím. Ovšem, já jsem na tyto alergie nikdy netrpěl a letos posmrkávám celé jaro. Takže, příroda je letos posunutá a snad už má být i po těch "zmrzlících".
Zdravím jiskra, ať kvete topol či vrba, alergici na pyly jsou v této době chudáci,protože pyl z jejich květů patří mezi sílné alergeny.Potíže však mohou nastat i v případě vyvolávané mechanickým drážděním očních spojivek a nosní sliznice jemným chmýřím, které je součástí létacího aparátu semen.To jsem vyčetla z pylového kalendáře.Jestli zrovna teď poletuje chmýří z vrby či topolu,myslím si,že to není v tomto případě zase až tak podstatné i když já se přikláním k topolu, protože mám chatu u Labe, v místě, kde rostou podél břehů jen topoly a jejich chmýří jsem dnes na vlastní oči viděla poletovat. Ale u vás ty chomáčky můžou být klidně z vrby, jak píše floro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.