Chemii bych na tohle nedával. Bude trvat dlouho než se ta ostružina zlikviduje. Normálně vezměte rýč, všechno vyrýpejte, zavezte zeminou a nasijte trávu.
Samurraj má pravdu. Dávala jsem dokupy "zahradu", na kterou nikdo 30 let nesáhl (kromě sečení trávy pro slepice). Ostružiny jsem vyryla, ale nebyla jsem dost pečlivá a začaly znovu vykukovat. Všemocný Roundup si s nimi poradil tak, že je třetím rokem stále likviduji (bohužel rozrýt již vytvořené zákoutí se mi nechce). Takže pokud se jich chcete doopravdy zbavit, buďte pečlivější než já. S pár malými už se dá žít. M. doplněno 04.05.16 22:35:@pckop - garlon jsem poprvé použila loni na konci léta, začátku podzimu. Nezaznamenala jsem, že by byl účinnější. Ale uvidíme tento rok, kolik ostružin opět vykoukne.
Já bych zase do toho chemií šel. Kolikrát tady zaznělo, že roundup a přípravky tohoto typu zlikvidují vše zelené. Na ostružinu a další to neplatí. Zakupte přípravek Garlon a postupujte podle návodu v přípravku. Pak nemusíte nic kopat. agromanualshop.cz/...
doplněno 04.05.16 23:31:
Mono, je jasné, že žádný přípravek není účinný na 100%. Prostě takový neexistuje. Jde o účinnost v daném případě. Na ostružinu je garlon účinější než roundup.
Dobrý den, buď mechanicky nebo chemicky. Dobré pracovní rukavice, srpem odseknout u země a vyhrabat. Případně použijete chemii dle doporučení v drogerii (asi Roundup).
Myslím, že je to ostružina (nebo jí něco příbuzného). Zdravím!
Já bych šlahouny ostružiny přivázala na dráty mezi sloupky nebo na kus pletiva. Nenechávala bych je válet po zemi. A tím bych se mezi šlahouny dostala i k plevelu a pak k plodům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.