Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký plevelný keř s velkými listy

Od: vvalach odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám na zahradě rostlinu,nevím kam ji zařadit zda je to kytka ,keř či co ale je to hrozný plevel.

Když vyroste je velká až 3 metry přičemž má několik kmenů cca 5 cm v,má velké listy až 30 cm a stonek je dutý článkovitý a rozrůstá se pod zemí z kořenů a letos už raší po půlce zahrady cca 5 metrů od místa u zdi kde začala růst před 3 roky a už loni mě soused nadával že ji tam má už taky.Prorostla metrovou zdí a já bych rád věděl co to je zač.Neví někdo?

Velký plevelný keř s velkými listy
Velký plevelný keř s velkými listy #2
Velký plevelný keř s velkými listy #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

3x

Mě napadá akorát Křídlatka ( japonská).Zkuste se podívat na internet jestli to je ona.

hodnocení

1x

Je to Křídlatka sachalinská (Reynoutria sachalinensis), velice špatně se toho zbavuje. Chce to Raundap a ihned, dokud jsou ty nárůstky mladé postříkat. Když pak rostlina naroste, je lepší celý stvol odříznout a herbicid nalít dovnitř stonku.

hodnocení

1x

Jojo, je to křídlatka, jak píšou rádkyně přede mnou. Je to hrozná mrcha nezničitelná! Jako děti jsme jí říkaly žebí stehýnka.

vvalach
hodnocení

Moc díky ...

Je to ona tak jsem vzal jehlu a stříkačku a do každého jsem natlačil ředěného Gladiátora tak se ukáže každopádně aspoň vím co to je a pokusím se o nemožné *smich*.

Když by zůstala na jednom místě vše by bylo v poho je to pohledově pěkná rostlina ale její rádius je stále větší a to už nelze přehlížet.

Díky Venca

jan*
hodnocení

0x

Dobrý den nevím jestli už znáte odpověd, ale to co vám roste na zahradě je podle mého soudu křídlatka

sebod*

jan. Fakt myslíte, že je to křídlatka? *smich*

travnik
01.06.16 00:36

*nevi**bezim*

balzerka
hodnocení

0x

Ta klasická křídlatka to není, možná její agresivnější odrůda, protože stavba rostliny i její pupeny jsou podobné.Z toho horrorového šíření až naskakuje husí kůže. Pesticid, který použijete poctivě natřete na každé místečko zelené plochy.Z obou stran listů. Před tím nať nezkracujte, ať je ošetřená plocha co největší. Jed z ní putuje do podzemních částí.Kéž je zničí. I když je to hodně houževnatý soupeř a některé oddenky, co právě odnožily, zůstanou/ třeba i ve zdi/ a akci budete muset opakovat. Zajímalo by mne, jak hluboko se asi šíří. Jestli by se nedala odkrýt a vypálit letlampou.

Balzerko, klid. Není to zas až takový dravec. Opravdu jsme ji, jako děti, říkali žabí stehýnka. A to mohlo být tak před 60-65ti lety. A křídlatka evidentně nezaplavila celou Evropu. :-D

sebod*

Balzerka. Já bych místo letlampy použila napalm *smich*

balzerka

Evropu nezaplavila, ale kdyby mi to lezlo po zahrádce, tak neznám bratra! Taky ji znám z dětství, ale tahle je nějaká dravější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]