Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na zahradě rostlinu,nevím kam ji zařadit zda je to kytka ,keř či co ale je to hrozný plevel.
Když vyroste je velká až 3 metry přičemž má několik kmenů cca 5 cm v,má velké listy až 30 cm a stonek je dutý článkovitý a rozrůstá se pod zemí z kořenů a letos už raší po půlce zahrady cca 5 metrů od místa u zdi kde začala růst před 3 roky a už loni mě soused nadával že ji tam má už taky.Prorostla metrovou zdí a já bych rád věděl co to je zač.Neví někdo?
Moc díky ...
Je to ona tak jsem vzal jehlu a stříkačku a do každého jsem natlačil ředěného Gladiátora tak se ukáže každopádně aspoň vím co to je a pokusím se o nemožné .
Když by zůstala na jednom místě vše by bylo v poho je to pohledově pěkná rostlina ale její rádius je stále větší a to už nelze přehlížet.
Díky Venca
Ta klasická křídlatka to není, možná její agresivnější odrůda, protože stavba rostliny i její pupeny jsou podobné.Z toho horrorového šíření až naskakuje husí kůže. Pesticid, který použijete poctivě natřete na každé místečko zelené plochy.Z obou stran listů. Před tím nať nezkracujte, ať je ošetřená plocha co největší. Jed z ní putuje do podzemních částí.Kéž je zničí. I když je to hodně houževnatý soupeř a některé oddenky, co právě odnožily, zůstanou/ třeba i ve zdi/ a akci budete muset opakovat. Zajímalo by mne, jak hluboko se asi šíří. Jestli by se nedala odkrýt a vypálit letlampou.
Balzerko, klid. Není to zas až takový dravec. Opravdu jsme ji, jako děti, říkali žabí stehýnka. A to mohlo být tak před 60-65ti lety. A křídlatka evidentně nezaplavila celou Evropu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.