Nejste přihlášen/a.
Jak pěstovat Rakytník na zahradě. Muže někdo poradit,kde na CHomutovsku sehnat sadbu? Děkuji.
Doporučuji vám rakytník nakoupit zásadně v zahradnictví či v ovocné školce,kde vám poradí nejen vhodnou odrůdu, ale poradí i kolik sazenic,protože rakytník je dvoudomý keř tzn.měl by s zasadit jak keř samčí tak samičí.Daří se mu ve vápenité půdě, naopak nedaří se mu v trvale zastíněných, v přemokřených těžkých a kyselých půdách.Při sázení je dobré zapravit hnůj, který mu do začátku dodá potřebné prvky. Jinak je na pěstování nenáročný, občas(při déletrvajícím suchu ho můžete zalít.
Zdravím rostlin, ale já neradím hnojit hnojem, pouze přidat jako start při sázení,protože samozřejmě organické hnojivo obsahuje i fosfor a draslík a ten rakytník potřebuje nejvíc. A vápenitá půda zužitkování dusíku zamezuje. A pak, není hnůj jako hnůj. Pokud mi je známo, tak nejvíce dusíku obsahuje hnůj koňský.
Za prvé musí být dva, není samosprašný. Já koupila dva malé keříky v zahradnictví a neplodily ani za pět let. Za tu cenu a vodu jsem si mohla koupit sušené plody.
Pozor,aby nedošlo k omylu. Rakytník je dvoudomá rostlina,t.j. jsou jedinci pouze se samčími květy a jedinci pouze se samičími. Samci neplodí.Pouze na jaře kvetou a trousí pyl,který,v ideálním případě, ulpívá na nenápadných bliznách samčích rostlin,které rostou nedaloko samce. Ty plodí a vydatně. Pokud Vám tedy ani po pěti letech neplodí,tak Vás v tom zahradnictví o to...a dali Vám buď dva samce a nebo dvě samice.Pohlavně dospělí jedinci jsou v tuto dobu k rozeznání.
První foto:takto vypadá v současné době samičí květ,tedy blizna.(Květy nemají korunní plátky)
doplněno 02.05.16 15:40:
Druhé foto: A takto vypadají samčí květy na jaře.Nyní už pomalu odkvétají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.