Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibule šalotka - pěstování

Od: zmatenka® odpovědí: 5 změna:

Dostala jsem cibuli šalotku s tím, že si ji mám ještě zasadit. Přijde mi to ale divné, je velká jako normální cibule (cca 5-6 cm v průměru), na pohmat je cítit, že se uvnitř dělí na "stroužky". Nikdy jsem šalotku nesázela, nemám s ní zkušenosti. Co myslíte, mám ji zkusit dát do země, bude z ní něco, nebo ji raději použít v kuchyni?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Šalotka roste v trsech. Nasázejte ji.

doplněno 01.05.16 12:07:

Vzhledem tomu, že šalotka žádné stroužky nemá, tak ji nasázejte tak, jak je. Co nejdřív, už měla být v zemi.

hodnocení

0x

Musíte zasázet jednotlivé stroužky a vzhledem k tomu, že ji sázíte teď, tak už může minikousíček koukat a pozor, nedejte do země obráceně.

lidus*
hodnocení

0x

Zmatenko jeden rok jsem šalotku dostala, jako ta vaše, krásná, něco spotřebovala a něco zasadila v dobré víře, že mi tak krásná naroste, sázela jsem ty nejmenší (dostala jsem celé trsy), vyrostla opět krásné trsy ale cibulky malé, chuťově výborné ale očistit jich několik, na salát, zabralo moc času. Pár bych těch malých zasadila, cibule je to opravdu chutná.

hodnocení

Děkuji všem za názory, ale mně šlo spíš o to, jestli ji mám nasázet tak jak je, velkou, pod kompaktní slupkou ale se znatelnými stroužky vcelku, nebo ji rozdělit. To by ale potom byla jako oloupaná. Nezahnije? A když ji nechám vcelku, jak pak narostou ty jednotlivé nové malé cibulky? Z každého stroužku další? Prostě stále nevím. Vím, že mi aja odpověděla že sázet stroužky, ale nevím, jestli bez slupky nezhnije.

lidus*

ireceptar.cz/...

Já sázela jen ty nejmenší a nic jsem na stroužky nedělila a většina cibule ani žádné neměla, jen pokud byla velká a bylo vidět, že je např. na dvě půlky, slupka na ni zůstala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]