Dobrý den, Venku je hezky a už bych pomalu dával přísadu ven na letneni/zvykat na slunce. Žádný rok si nejsem jistý, jak správně a dlouho na sluníčko rostliny zvykat. Jaký postup máte vy? Díky
Mám trochu problém s významem slova přísada v této souvislosti. Nicméně všechno, co se dává ven, ať už jako sadba nebo v květináčích, je nejlepší sázet/přesunout večer, kdy je na druhý den hlášeno pošmourné počasí. Všechny květináče a truhlíky, i ty, které pak dávám na plné slunce, nechávám nejprve pár dní v koutě zahrady, kam slunce po celý den nezasvítí. Když něco vysadím a vysvitne slunce, roztahuji nad tím slunečníky. Slunečníky pak první den posouvám podle toho, jak jde slunce.
Díky, na slovo sadba jsem si nevzpomněl Zatím to mám v plném stínu, nevím jestli by to rovnou sneslo ranní polojasno a po kolika dnech plný upal. doplněno 01.05.16 12:08: Nemám doma moc světla, takže je už letním. Sázení ven tak za dva týdny.
Dívám se na předpověď a vypadá to, že tento týden plné slunce nebude. U nás by dnes možná byl vhodný den na sázení. S případným slunečníkem určitě. Ale co možné mrazíky? Na ty snad pak bílou textilii? Já, horalka, ještě čekám.
Tak je zase nějak pomalu zvykam. Polostín jsem vyřešil ale stejně se zase budu bát dát je na upal. Jednou se mi spálily a od te doby jsem vždycky nervózní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.