Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadba, zvykání na slunce

Od: clayman® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Venku je hezky a už bych pomalu dával přísadu ven na letneni/zvykat na slunce. Žádný rok si nejsem jistý, jak správně a dlouho na sluníčko rostliny zvykat.
Jaký postup máte vy?
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám trochu problém s významem slova přísada v této souvislosti. Nicméně všechno, co se dává ven, ať už jako sadba nebo v květináčích, je nejlepší sázet/přesunout večer, kdy je na druhý den hlášeno pošmourné počasí. Všechny květináče a truhlíky, i ty, které pak dávám na plné slunce, nechávám nejprve pár dní v koutě zahrady, kam slunce po celý den nezasvítí. Když něco vysadím a vysvitne slunce, roztahuji nad tím slunečníky. Slunečníky pak první den posouvám podle toho, jak jde slunce.

hodnocení

Díky, na slovo sadba jsem si nevzpomněl *smich*
Zatím to mám v plném stínu, nevím jestli by to rovnou sneslo ranní polojasno a po kolika dnech plný upal.
doplněno 01.05.16 12:08: Nemám doma moc světla, takže je už letním. Sázení ven tak za dva týdny.

Dívám se na předpověď a vypadá to, že tento týden plné slunce nebude. U nás by dnes možná byl vhodný den na sázení. S případným slunečníkem určitě. Ale co možné mrazíky? Na ty snad pak bílou textilii? Já, horalka, ještě čekám.

veronica
hodnocení

0x

Dávám je do Péčka nebo RPéčka. Zvrchu, někdy i zboku přikolíkuji bílou netkanou, a ještě přiklopím sklem (autosklem).:)

Co je Péčko, RP?

hodnocení

Tak je zase nějak pomalu zvykam. Polostín jsem vyřešil :) ale stejně se zase budu bát dát je na upal. Jednou se mi spálily a od te doby jsem vždycky nervózní.
Sadba, zvykání na slunce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]